Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međudržavna diplomatska komisija

Nakon sedam godina ponovno se određuje granica između Hrvatske i Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međudržavna diplomatska komisija osnovana je još 2001. godine, a novu je sjednicu održala nakon sedmogodišnjeg prekida rada i to u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Šesta sjednica Međudržavne diplomatske komisije za identifikaciju-utvrđivanje granične crte i pripremu Ugovora o državnoj granici između RH i Republike Srbije održana je u četvrtak u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, prvi put nakon sedmogodišnjeg prekida u radu, priopćio je MVPEI.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU" Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Voditelji izaslanstava, državni tajnik za politička pitanja u MVPEI-u Davor Božinović i pomoćnik ministra vanjskih poslova i šef sektora za bilateralnu suradnju u srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova Zdravko Ponoš, izrazili su zadovoljstvo što je Komisija, osnovana još 2001. godine, nastavila s radom, te su naglasili spremnost da rad na rješavanju pitanja granice bude nastavljen.

Na sjednici je bilo riječi o rezultatima dosadašnjeg rada Komisije i o načinu na koji će dalje raditi. Pored toga, članovi Komisije su razmotrili aktualno stanje na granici koje su u sigurnosnom dijelu ocijenili dobrim.Također, na sjednici su razmatrani načini daljnje suradnje kada je riječ o pograničnom prometu i graničnim prijelazima, stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene