Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Posjet u novom domu

Nakon Provjerenog pronašli dostojan smještaj za Mijata: "Na njemu se vidi promjena, zahvalan je na svemu"

Mijat Čorluka - 1
Mijat Čorluka - 1 emisija Provjereno
Aktualno Galerija Mijat Čorluka - 2 Mijat Čorluka - 2 Foto: emisija Provjereno Mijat Čorluka - 3 Mijat Čorluka - 3 Foto: emisija Provjereno Mijat Čorluka - 4 Mijat Čorluka - 4 Foto: emisija Provjereno +0 Mijat Čorluka - 1 Galerija 1/4 >>
Prije mjesec dana emisija Provjereno emitirala je prilog koji je šokirao javnost i potaknuo odgovorne na brže djelovanje, a jedan nemoćni i ostavljeni čovjek starije dobi dobio je priliku za dostojanstven život.

74-godišnji Mijat Čorluka pao je ispred kuće, završio u bolnici, a potom nepokretan vraćen u kuću bez vode i grijanja te bez sanitarnog čvora.
Bez ikoga svojeg Mijat je uspio preživjeti zahvaljujući pomoći mještanina Marijana, koji mu je donosio hranu i ložio vatru tri puta na dan kako se ne bi smrznuo.

''Ja ga ne mogu više gledati ovako. Zovem Dumovec, za dva dana po psa dolaze, a po njega - a on je 21 dan tu, eto'', kazao je tada u prilogu Marijan Komušanac.

Unatoč pozivima liječnice i mještana tjednima nitko nije reagirao, a onda je na dan snimanja priloga liječnica dobila odgovor specijalne bolnice. Sljedećeg dana Mijat je bio na putu za bolnicu, a dva dana poslije, nakon emitiranog priloga u Provjerenom - našlo se mjesto za Mijata u domu.

Ekipa Provjerenog posjetila je Mijata u novom domu, a uz brigu i skrb te život dostojan svakog čovjeka – Mijat se preporodio. ''Vidi se promjena na njemu, i u fizičkom izgledu i u vedrini. Velim, on je zaista zahvalan na svemu što dobije, vrlo rijetko koristi poziv da bi zvao, zvonio, tražio pomoć nekakvu ili nešto, zbilja je skroman, skrušen i jednostavan'', komentirao je Domagoj Kronstein, ravnatelj Doma za starije Trnje.

Cijelu priču ne propustite večeras u Provjerenom od 23:10 na Novoj TV!

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene