Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

A evo što nas čeka nakon ovog potopa...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako nevrijeme nakon Zadra i zadarskog područja, u srijedu poslijepodne je potopilo zapadne dijelove unutrašnjosti.

Nije nam se dogodio samo ljetni pljusak, nego oluja s tučom, iznimno jakom kišom i udarima vjetra većim od 90 km na sat koji su već na granici s olujnih u orkanske. Ono što nam može biti kakva-takva utjeha je da se vrijeme polako ipak smiruje pa iako će u četvrtak u unutrašnjosti veći dio dana biti oblačno i kišovito, ipak neće biti ni blizu ove oluje danas!

Pročitajte i ovo Duga na nebu Vremenska prognoza Znate li da i duga pomaže u vremenskoj prognozi? Nikola Vikić-Topić otkriva kakvo će vrijeme biti za produženi vikend Slika nije dostupna Recept za nevrijeme Zatišje pred buru za produženi vikend: Meteorolog ne donosi lijepe vijesti

U četvrtak u unutrašnjosti veći dio dana bit će oblačno i kišovito.

Za Jadran od četvrtka puno bolje vijesti - bit će još možda kakav pljusak, ali veći dio dana sunčano!

Nakon što je preko nas prošla iznimno jaka ciklona i još jedna hladna fronta, polako nas napušta i seli istočnije, ali tek poslijepodne. Jutro još posvuda oblačno, kišovito, tmurno - pogotovo u kopnenom dijelu. Još će padati i na Kvarneru i pogotovo u gorskim krajevima, a južnije uglavnom sunčano. Zapuhat će i umjerena bura i sjeveroistočnjak.

FOTO Nevrijeme pretvorilo dan u noć: Poplavljene ulice i podrumi

Poslijepodne možda ugledamo i malo sunca, ali većinom će ipak prevladavati oblaci i povremeno kiša. Pljuskovi i to jači i obilniji uglavnom u istočnom dijelu, a temperature će ostati slične današnjima - oko 25 stupnjeva.

Na moru će biti sunca, i to veći dio dana, ali još neće biti posve stabilno! I u četvrtak su na moru mogući pljuskovi ili malo kiše, ali samo lokalno. Jača kiša cijeli dan će padati u gorskim krajevima, a bit će i dosta vjetra i to sjeveroistočnjaka.

Južni dio sunčaniji, s tim i topliji, ali kratkotrajni pljuskovi mogući su na krajnjem jugu - oko Dubrovnika. Temperature će se malo sniziti tako da će najviše biti do 26. Puhat će sjeverozapadnjak.

U četvrtak će ipak biti za kupanje, računajte na temperaturu od otprilike 25 stupnjeva. UV indeks opet zbog dosta oblaka ili nizak ili umjeren osim na srednjem Jadranu i u Slavoniji.

U sljedeća tri dana za Jadran se očekuje sunčano i toplo, a krajem tjedna bit će i vruće! Puhat će uglavnom sjeverozapadnjak ili bura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene