Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORASLA TEMPERATURA

OPASNOST OD POPLAVA U središtu Splita popucalo pedesetak vodovodnih cijevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se temperatura u Splitu podigla iznad nule, u središtu grada popucalo je pedesetak vodovodnih priključaka.

Pedesetak vodovodnih priključaka puklo je u središtu Splita u ponedjeljak prije podne nakon što se temperatura podigla iznad ništice što je izazvalo otapanje smrznute vode u vodovodima pa prijeti opasnost od izlijevanja većih količina odmrznute vode, doznaje se od Božidara Čapalije pomoćnika direktora za tehnička pitanja u splitskoj tvrtki Vodovod i kanalizacija.

"U vrlo kratkom vremenu nakon što je temperatura porasla iznad ništice zaprimili smo oko 50 poziva građana iz užeg središta Splita koji traže pomoć jer su popucali vodovodni priključci pod pritiskom koji voda stvara nakon što se otopila u cijevima," rekao je Čapalija za Hinu.

Po njegovim riječima zbog otapanja vode u vodovodima sada u Splitu prijeti opasnost izlijevanja golemih količina vode, koja pod snažnim pritiskom uzrokuje napuknuća vodovodnih priključaka.

Dodao je da je splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija poduzela mjere pojačanog angažmana radi sprečavanja nepovoljnih posljedica zbog poteškoća u vodovodima koje izazivaju niske temperature.

"Donijeli smo odluku o cjelodnevnom radnom vremenu naših radnika zbog potrebe sve većeg broja intervencija na vodovodnim priključcima koji su počeli pucati prvo zbog niskih temperatura, zaleđene vode u njima, a sada i zbog pritiska koji stvara voda nakon otapanja", rekao je Čapalija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene