Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Očekuje nas ludo vrijeme: Od ljetnih 27 stupnjeva, do snijega samo dan kasnije u gorju

Kiša, ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)
Kiša, ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Kiša, ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Nakon sunčanog, ali na Jadranu i dosta vjetrovitog vikenda, u utorak su u Hrvatsku stigli pljuskovi s grmljavinom. Iako posljednjih nekoliko dana često slušamo o prljavoj, krvavoj kiši i zrncima saharskog pijeska donesenog visinskim zračnim strujanjima, dobra vijest je ta da je ona moguća još samo u srijedu ujutro na sjevernom Jadranu i u dalmatinskom zaleđu.

Većinu tjedna provest ćemo u znatno toplijem i sunčanijem vremenu. U srijedu ujutro u cijeloj zemlji bit će barem djelomice sunčano. Tek će na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru biti još nešto oblaka iz kojih su mogući povremeni grmljavinski pljuskovi. Puhat će i dalje umjereno do jako jugo, a u unutrašnjosti jugoistočnjak zbog kojeg će od jutra biti toplo i to između 10 i čak 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U središnjoj Hrvatskoj u srijedu poslijepodne bit će manje oblaka, no još uvijek neće biti posve stabilno. Povremeno su mogući i slabi, lokalni pljuskovi. Temperatura će biti između 22 i 25 stupnjeva.

Istočna Hrvatska sljedećih nekoliko dana bit će najtopliji dio zemlje, a temperatura će se ovdje popeti i do 27 stupnjeva. Uz slab sjugoistočni vjetar prevladavat će sunčano, a u zapadnoj Slavoniji mogući su i povremeni pljuskovi.

Srijeda će još uvijek biti nestabilan dan za Istru i Gorski kotar gdje su poslijepodne mogući i povremeni grmljavinski pljuskovi. U Lici i prema jugu bit će nešto više sunca, ali će i dalje puhati umjereno do jako jugo.

Južni dio će u srijedu imati manje oblaka, samo ujutro u zaleđu može biti slabe kiše. Bit će vjetrovito zbog jakog juga, a najviša temperatura iznosit će izmeđe 19 i 23 stupnjeva.

Na kopnu će sljedećih nekoliko dana temperature biti iznadprosječno visoke, a osobito toplo bit će u Slavoniji i Baranji. Nova zahladnjenja stižu s petka na subotu kada će zahladnjeti u toj mjeri da je u gorju moguć i snijeg.

Proljetno promjenjivo vrijeme stiže i na Jadran. U srijedu i četvrtak bit će još sunčano, a zatim stiže promjenjivo vrijeme uz kišu i pljuskove. U subotu će prestati jugo i zapuhati jak sjeverozapadnjak i bura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene