Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 31 dana

Nakon molbe Ante Gotovine branitelji prekinuli sa štrajkom glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelji koji su na središnjem zagrebačkom trgu štrajkali glađu zbog haške presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, prekinuli su svoju prosvjednu akciju nakon 31 dana bez hrane.

'To je bila želja generala Gotovine koji nam je poslao poruku preko svoje supruge i kuma Željka Dilbera te zamolio ljude da se vrate domovima', izjavio je jedan od branitelja Miro Moro. Dodao je kako prekid nije rezultat bilo kakvih političkih utjecaja jer su branitelji bili spremni nastaviti sa štrajkom do daljnjega, no prekinuli su ga na izričitu želju generala Gotovine.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Slika nije dostupna Presuda generalima Branitelj Vukovara štrajka glađu: Traži hitno sazivanje sjednice Sabora

>> Pozlilo trojici branitelja koji štrajkaju glađu

Tijekom 31 dana, u štrajku je na Trgu bana Josipa Jelačića sudjelovalo 15-ak branitelja koji su se suočili i sa zdravstvenim problemima, a danas su štrajk prekinula posljednja petorica.

Branitelji su tim činom tražili prekid suradnje s Haaškim sudom i povlačenje zahtijeva za ulazak u EU, ukidanje abolicije, kako su naveli, za 20.000 dokazanih srpskih terorista, puštanje na slobodu hrvatskih generala i branitelja iz stranih i domaćih zatvora te da se hrvatsku državu i interese hrvatskog naroda stavi na prvo mjesto. (Hina)



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene