Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radostan i čestit blagdan

Nakon mjeseca odricanja i molitve, muslimani slave Ramazanski bajram

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem svijeta i u Hrvatskoj vjernici islamske vjeroispovijesti slave Ramazanski bajram.

Čestitke muslimanskim vjernicima stigle su i iz Vlade putem priopćenja. Predsjednik Vlade Zoran Milanović čestitao je vjernicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

>> Evo kako je Hrvatska obilježila blagdan Velike Gospe

'U povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, želim svim islamskim vjernicima da, nakon svetog mjeseca molitve i odricanja, obnovljenom snagom vjere sudjeluju u izgradnji razumijevanja, mira i prijateljstva među ljudima. U ime Vlade i svoje osobno ime, želim vam da provedete radostan i čestit blagdan u dobrome zdravlju, u druženju, u vjerničkom, prijateljskom i obiteljskom zajedništvu. Bajram Šerif Mubarek Olsun!', poručio je premijer Milanović.

Trodnevnim bajramom obilježava se kraj posta, koji je trajao 30 dana, od zore do zalaska sunca. Na prvi dan Ramazanskog bajrama, muslimani se okupljaju u džamijama i klanjaju Bajram namaz. Posljednjeg dana će obići grobove pokojnika. Ramazanski bajram se tradicionalno slavi u krugu obitelji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene