Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemački istražni sudac odlučit će o pritvoru za Jelavića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon izručenja Njemačkoj hrvatski državljanin Nikica Jelavić bit će priveden njemačkom istražnom sucu koji će odlučiti o određivanju pritvora, doznaje se u državnom odvjetništvu u Kemptenu u Njemačkoj koje još nije od slovenskih vlasti dobilo odluku o izručenju.

"Nakon izručenja osumnjičeni će biti priveden istražnom sucu koji će odlučiti o određivanju pritvora. Taj postupak neće biti javan", izjavio je državni odvjetnik u Kemptenu Peter Koch.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavijesni razgovor VIDEO Jelavić na slobodi: 'Zahvalan sam Miljušu, pomogao mi je' Slika nije dostupna 'Nije kriv' Vrhovni sud oslobodio optužbi Nikicu Jelavića?

Jelavić, koji je prošlog utorka uhićen u Sloveniji temeljem europskog uhidbenog naloga, čekat će izručenje Njemačkoj u pritvoru u Sloveniji jer ga je sud u Krškom ponovno odbio pustiti na slobodu uz jamčevinu od pola milijuna eura, kazao je u utorak njegov odvjetnik Drago Šribar.

Njemačko tužiteljstvo Jelavića sumnjiči da je na prijevaru, uz pomoć krivotvorenih ugovora i bankovnih dopisa, od Bavarske pokušao dobiti 530.000 eura naknade štete za vrijeme koje je u Njemačkoj proveo u pritvoru 2004. zbog sumnje da je opljačkao draguljarnicu u gradu Kemptenu. Nakon tromjesečnog pritvora Jelavić je oslobođen sumnji, pa je postupak obustavljen, a on je zatražio naknadu.

Uhićen je prije tjedan dana pri ulasku u Sloveniju na graničnom prijelazu Obrežje temeljem europskog uhidbenog naloga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene