Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzetnički impuls

'Nakon dugo vremena imamo pozitivan trend otvaranja novih obrta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobre vijesti za hrvatske obrtnike. Uskoro za svoj obrt neće morati jamčiti privatnom imovinom. A i veliki će investitori dobivati puno snažnije novčane poticaje za ulaganja. Te zakonske izmjene nužne za oporavak najavio je ministar poduzetništva Gordan Maras.

60 godina tradicije i 3 godine krize. Mirza Šabić drugima uzima mjere za dobar izgled a od mjera ministarstva obrta očekuje da ga lakše proguraju kroz krizni pad potražnje. Prijavio se za dodjelu novca iz programa Poduzetnički impuls i čeka rješenje.

Pročitajte i ovo Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu" Slika nije dostupna U ovoj godini Poduzetnicima na raspolaganju 4,3 milijarde kuna: Što vam treba da dobijete novac

'Nadam se da će, kako ostali kolege tako i ja, da će sve dobro proć da ćemo dobit ta sredstva da možemo to ulagat u strojeve i sve da unaprijedimo svoju proizvodnju i da na kraju prođe ova godina', kaže Mirza.

>> Maras: Program 'Poduzetnički impuls' dobro napreduje

Mirza je s posebnim zanimanjem slušao najave promjena Zakona o obrtu koje je predstavio ministar Maras. Obrtnici po njemu više neće za posao jamčiti svojom imovinom, prijenos obrta moći će ostvariti za života a privremeno će im se ukinuti plaćanje izdavanja obrtnice.

'Trendovi u obrtništvu u 2012. godini govore o tome da imamo nakon dugo vremena pozitivan trend i porast otvaranja novih obrta znači 404 više obrta otvorena nego što su zatvorena', rekao je ministar Maras.

Obrtništvo se možda polako budi ali investicije su i dalje u dubokoj krizi. Maras je najavio da će Vlada zato uskoro izaći s novim Zakonom koji će snažno poticati privatna ulaganja u proizvodnju.

'Moramo pokazati da je Hrvatska investicijski-friendly zemlja i privući sve one moguće investitore na koje možemo računati', dodao je Maras.

Novi zakon donijeti će carinske i porezne poticaje te jake subvencije za otvaranje novih radnih mjesta. Prioritet će imati proizvodnja, turizam i inovacije. Zakon će, najavljuje Maras, biti predložen do kraja lipnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene