Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno

Evo što je Lastovo dočekalo nakon 38 godina...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Lastova projekt je najavljen za Hvar, a u pripremi su i drugi gradovi.

Nakon 38 godina ponovno kreće redoviti kinoprogram u Lastovu - već ove subote, 23. studenog, Festival mediteranskog filma Split u sklopu projekta 'Kino Mediteran' prikazat će filmove 'Zagonetni dječak' Dražena Žarkovića i 'Danak anđelima' Kena Loacha.

Riječ je o nastavku projekta tog splitskog festivala pokrenutog prošle godine, kojim se publici dalmatinskih gradova koji nemaju kinoprogram ili je on privremen, željelo omogućiti da tijekom ljeta pogledaju odabrane filmove s festivala, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar.

Pročitajte i ovo Luka Grbeša Hrvatski festival Žudija Rimski vojnici okupili se u Loboru: "Znamo da sljedećih 25 godina ovoga neće biti" Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Marko Biočina za Dnevnik Nove TV Velika analiza programa SDP-a i HDZ-a: Tko od koga prepisuje, što uopće nude i tko se od građana može posebno veseliti

>> Pročitajte pismo djevojčice s Lastova koje je oduševilo sve

Stoga su ovog ljeta u Makarskoj, Trogiru, Šibeniku, Komiži, Bolu, Lastovu, Imotskom, Korčuli, Blatu, Hvaru i Starom Gradu prikazivani recentni kratkometražni filmovi mladih hrvatskih autora i ostvarenja iz službene konkurencije splitskog filmskog festivala, a broj gledatelja se od 2012. do 2013. popeo s četiri na sedam tisuća.

S obzirom na taj uspjeh, projekt će, s ciljem revitalizacije obalnog i otočkog filmskog programa, trajati cijele godine, a prva postaja im je Lastovo. Tamo će se jednom mjesečno, u programu 'Cinema LA', u mjesnoj kino dvorani prikazivati po jedna projekcija filma za djecu i za odrasle. Nakon Lastova pokretanje cjelogodišnjeg kinoprograma najavljeno je za Hvar, a u pripremi su i drugi gradovi.

Uz ovaj projekt, Festival mediteranskog filma Split djelatnost je proširio i na distribuciju. Prvi film koji zastupaju je nagrađivana 'Snjeguljica' Pabla Bergera, koja je prošlog tjedna prikazivana u riječkom Art-kinu Croatia, sada se prikazuje u pulskom kinu Valli i u zagrebačkom kinu Europa, nakon čega odlazi u dubrovačko kino Sloboda i splitsko kino Karaman.

Program 'Cinema LA' uz splitski festival suorganiziraju Udruga Dobre Dobričević uz potporu Općine Lastovo. Program 'Kino Mediteran' suorganizira Marcella Film te gradovi i općine domaćini, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Jadrolinije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene