Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili 25 posto +1 dionicu

Velik dan za Opatiju: Spašeni od bankrota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tipična privatizacijska priča za spas Liburnija hotela završena je tako što je grad Opatija dobio 25 posto plus jednu dionicu, a nadaju se dobroj suradnji s većinskim vlasnikom, te skorim investicijama u ovu tvrtku.

Ovakvim ishodom zadovoljni su i mali dioničari, sadašnji i bivši zaposlenici, te umirovljenici koji kažu kako su konačno nakon godina kriminalnih radnji konačno svi dobili ono što im pripada.

Pročitajte i ovo Zoran Laslavić Kiša i olujni vjetar Vatrogasci na riječkom području bore se s poljedicama bujičnih poplava: "Sad smo iz pripravnosti podigli još i treću smjenu" Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti"

Još pred nekoliko mjeseci u kvarnerskom biseru upozorili su da ako budu morali otkupljivati dionice po puno većoj od realne cijene neće se imati novaca za vrtiće, školstvo, zdravstvo, komunalije i socijalu. Zato je danas nakon konferencije za novinare otvoren pjenušac i nazdravljalo se već rano ujutro. Opatija i općine dobile su paket od 25 posto plus jednu dionicu, najavljuju dobru suradnju s većinskim vlasnikom Liburnije, SN holdingom i već se rade planovi na poboljšanju kvalitete, usluge, ponude tog poduzeća. Pogledajmo dio današnje slavljeničke atmosfere iz Opatije. Napokon osmijeh na licima načelnika liburnijskih općina i gradonačelnika Opatije.

'Ja se radujem što više nemamo onaj veliki teret koji smo nosili ove tri godine ', rekao je Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije. Nakon tri godine Visoki upravni sud ukinuo je rješenje HANFE kojim su morali ponuditi otkup malim dioničarima po cijeni od 6 tisuća kuna za što im je trebalo nedostižnih milijardu i četiristo milijuna kuna.

Primorsko-goranski župan smatra da se sve moglo ranije riješiti. 'Platili smo cijenu u zastoju, nerazvoju, u zapuštenim objektima, u estetskom ruglu tih objekata', rekao je Vidoje Vujić, župan Primorsko-goranski. Nakon dvadeset godina - napokon je za liburnijske čelnike završena agonija najvećeg hotelskog poduzeća na rivijeri.

'Ovo nam otvara jednu mogućnost ne samo da će profunkcionirati tržište kapitala, vrijednost dionica će svakako rasti i ja mislim da je to veliki uspjeh svih dioničara jer će svi doći na svoje', rekao je Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije. Odahnuli su i mali dioničari - redom bivši radnici LRH.

'Liburnija rivijera hoteli postoje već 40,50 godina i to je dio nas', rekao je Emilio Grisilio, mali dioničar. Očekuje se da će nakon sudske presude, već idući tjedan, reagirati i burze pa bi vrijednost dionica LRH uskoro trebala znatno porasti. A nakon slavlja prionulo se planovima, pa je tako danas opatijski gradonačelnik rekao da već drugi tjedan bez tereta koji su dosad nosili, idu u pregovore sa strateškim partnerom za uređenje ove najveće opatijske plaže, Slatine koja bi u novom ruhu već dogodine mogla dočekati turiste. Novac koji su do sada brižno čuvali da pokriju eventualne dugove prema dioničarima sada će usmjeriti u razvojne projekte, a sve s ciljem da Opatija ponovno zasja u punom turističkom sjaju.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene