Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesenski upisni rokovi

Na ovim fakultetima ostalo je najviše mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gledajući po područjima, najviše studenata upisalo se na fakultete iz društvenih područja, njih više od četiri tisuće.

Na najvećem sveučilištu, onom u Zagrebu, srpanjski su rokovi za upis na željeni fakultet gotovi. Na ukupno 12.455 slobodnih upisnih mjesta upisalo se 10.785 studenata, dakle ostalo je slobodno još 1670 mjesta. To je popunjenost od 86,6 posto, otprilike na prošlogodišnjoj razini upisanih u srpnju.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Dva taksija sudjelovala u prometnoj nesreći u Zagrebu - 1 Nesreća u metropoli VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Sudarila se dva taksija, tramvajski promet bio u prekidu

Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Pravnom fakultetu, na kojem je od ukupno 752 mjesta popunjeno 648, na Prometnom fakultetu, na kojem je popunjeno 413 od 515 mjesta, Grafičkom, koji je upisalo 75 studenata, a kvota je 145, te Ekonomskom, na kojem su od ukupno 1235 mjesta popunjena 1172. Novi upisni rok na jesen provest će i Prirodoslovno-matematički fakultet, ali samo za nastavničke smjerove na fizici, fizici i kemiji, fizici i informatici te fizici i tehnici.

UPISI NA FAKULTET Većina maturanata upiše faks koji želi, ali se brzo razočaraju

Jesenskih upisnih rokova neće pak biti na Filozofskom fakultetu, Medicinskom, Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Arhitektonskom, Rudarskom, Prehrambeno-tehnološkom, Veterinarskom, dok će na farmaciji i stomatologiji upisi biti organizirani samo za strance. Gledajući područja, najviše će studenata na fakultete iz društvenih područja, njih 4115. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene