Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Najveći kriminal nalazi se u cestogradnji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančić upozorio je danas na "pljačku i kriminal" u poslovima na gradnji spojne ceste Luka Ploče-Grad Ploče, rekavši da su se natječaji za te radove namještali, da je višestruko povećana cijena, a da se poslovi dijele prema političkoj podobnosti.

Pančić je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru ponovio da se najveća pljačka i kriminal u Hrvatskoj danas provodi u cestogradnji, primjer čega je, tvrdi, i cesta Luka Ploče-Grad Ploče.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kalmeta tuži Pančića Slika nije dostupna Pančić: 'Drugove u HDZ-u uhvatila je panika'

Istaknuo je da je cijena te spojne ceste, dužine 9,7 kilometara, čak deset milijuna eura po kilometru, dok, primjerice, autocesta Zagreb-Split po kilometru košta oko šest milijuna eura, a Zagreb-Rijeka oko 6,8 milijuna eura.

"Ova cesta koja nije autocesta gotovo je dvostruko skuplja od
autocesta prema Splitu i Rijeci. Kao da je pravljena od zlata", rekao je Pančić.

Osim "napuhane" cijene radova, višestruko veće od planirane, Pančić upozorava i na "fingirane natječaje" na kojima su poslove, osim poduzeća Konstruktor i Hidroelektra koja su se javila na natječaj, dobile i tri manje tvrtke koje nemaju potrebnu mehanizaciju ni ljudstvo za taj posao.

Premijera Ivu Sanadera pozvao je da javno kaže stoji li iza kriminala u cestogradnji ili ne.

"Ako stoji, onda je sve jasno, a ako ne stoji onda će se lako
obračunati s kriminalom", rekao je Pančić.

Izvijestio je da je prošli tjedan Državnom odvjetništvu proslijedio dokumentaciju koja, tvrdi, dokazuje kriminal oko dionice Gaženica-Zadar2 i kamenoloma kod Škabrnje, a spreman je, kaže, USKOK-u i Odvjetništvu uputiti i dokaze vezane uz cestu Ploče-Ploče.

O svemu je spreman izvijestiti i predsjednika države Stjepana Mesića koji je, smatra Pančić, preuzeo obol u borbi protiv korupcije i kriminala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene