458220
458220
458220
458220
458220

Najveća zapljena živih životinja u Hrvatskoj

  • , 24.11.2016., 13:52
  • Autor:
  • komentara

Carinski službenici Područnog carinskog ureda Osijek u petak su na terminalu Županja otkrili pokušaj krijumčarenja 715 živih kornjača koje se nalaze na popisu zaštićenih životinja što je najveća zapljena živih životinja u Hrvatskoj.

 
 
 
 
Kornjača (Foto: Pixell, arhiva)
Kornjača (Foto: Pixell, arhiva)

Oni su, provodeći redovne mjere nadzora i provjera roba koja se provozi kroz carinsko područje Europske unije, time i Republike Hrvatske, otkrili 715 živih kornjača koje se nalaze na popisu zaštićenih vrsta po CITES Konvenciji.

O toj akciji koju su samostalno proveli carinski službenici, danas će u 14:30 sati na terminalu Županja, u Bošnjačkoj 7, biti održana tiskovna konferencija na kojoj će sudjelovati ispred Carinske uprave pročelnik PCU Osijek Davor Petović te Željko Vuković inspektor zaštite prirode u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se