Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove investicije

Najskuplja cesta? Više od pola milijarde kuna za izgradnju prometnice duge 3,5 km

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Rijeci je potpisan ugovor vrijedan više od 520 milijuna kuna za izgradnju državne ceste duge 3 i pol kilometra koja bi trebala spajati riječku zaobilaznicu i Luku Rijeka. Riječ je o bespovratnim sredstvima.

Nakon potpisivanja ugovora slijedi raspisivanje javnog natječaja. U sklopu izgradnje, koja će trajati tri godine, planirana je i izgradnja 10 potpornih zidova, dva vijadukta i jedan tunel.

Pročitajte i ovo Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću" Prometna nesreća u tunelu Pećine - 4 Tragedija u Rijeci Otac poginulog olimpijca: "Svi smo jako potreseni, srećom unuk je preživio"

"Mi smo ovim današnjim potpisivanjem došli na preko 10 milijardi kuna iz operativnog programa konkurentnosti i kohezija. Kad tome pridodamo sredstva iz instrumenta za povezivanje Europe i drugih infrastrukturnih projekata koji idu putem koncesijskog modela mi smo danas na 20 milijardi kuna investicija u prometu što je definitivno jedan veliki investicijski ciklus i što će pomoći i rastu hrvatskog gospodarstva i rastu bruto domaćeg proizvoda", rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene