Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islamska zajednica:

'Najoštrije osuđujemo otmicu Tomislava Salopeka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović tijekom današnjeg dana uputio je Apel za pomoć spašavanja života nevinog Tomislava Salopeka na najutjecajnije adrese u Arapskoj Republici Egipat, priopćili su.

'Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj najoštrije osuđuje otmicu našeg sugrađanina gospodina Tomislava Salopeka u Egiptu. Naglašavamo da ovakva nedjela nemaju nikakve veze s tolerantnim i plemenitim učenjima islama i da se radi o pogrešnoj metodi iznude i ucjene kojom otmičari želi ostvariti svoje ciljeve. Svetost života u Kur'anu je vidljiva i on je Božji dar te kao takav zaštićen i nitko nema pravo uništiti ga', piropćili su iz Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume"

KOJA JE POZADINA OTMICE TOMISLAVA SALOPEKA?

'Slijedom navedenog, predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović tijekom današnjeg dana uputio je Apel za pomoć spašavanja života nevinog Tomislava Salopeka na najutjecajnije adrese u Arapskoj Republici Egipat, i to: Vladi Arapske Republike Egipat, Vrhovnom muftiji Arapske Republike Egipat i Šejhu-l-Azharu eš-Šerif da svojim utjecajem i autoritetom učine sve kako bi spasili život našeg Tomislava i time potvrdili kur'anski imperativ „… tko spasi jedan nevin život kao da je spasio cijeli čovječanstvo.“', stoji u priopćenju.

'Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj cijeni napore koje poduzima Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te budno prati tijek događanja, stavljajući se na raspolaganje u iznalaženju najboljeg spasonosnog rješenja, čime bi se okončala agonija, kako Tomislava tako i njegove obitelji', naveli su.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene