Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoke cijene

Zima je pred vratima: Otkrivamo koji je najisplativiji način grijanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na to da se bližimo ogrjevnoj sezoni, donosimo usporedbu cijena grijanja na struju, plin i drva.

S obzirom na to da je struja poskupjela, mnogi će dvaput razmisliti prije nego što upale peći ove zime. Cijene su visoke i ljudi traže jeftinije opcije kako se ugrijati ove zime.

Pročitajte i ovo Ilustracija OKVIRNA PROCJENA Računi kao šamari: Izračunali smo koliko će vam se još isprazniti džepovi kad krene sezona grijanja Slika nije dostupna Potrošnja energenata TEMPERATURA DOLJE, A POTROŠNJA GORE Trošimo 15 posto više plina

Uzmimo za primjer stan od 60 kvadrata. Prosječna potrošnja grijanjem na struju putem klimatizacijskih uređaja u siječnju je iznosila 301 kunu. Ove će zime zbog poskupljenja račun iznositi 325 kuna, i to bez ostalih troškova struje.

Prosječni troškovi plina iznose oko 290 kuna na mjesec. No tu nije uključeno samo grijanje, već i kuhanje, topla voda i ostalo. U zimskim i ljetnim mjesecima taj je iznos različit.

Prosječna cijena metra drva za ogrjev iznosi 450 kuna. Cijelu zimu potroši se oko 5 metara. Na mjesec se za grijanje na drva tako potroši oko 320 kuna, što ga čini najskupljom opcijom. Unatoč tome, potražnja za drvima ne opada, iako se iz godine u godinu u šumi nalazi sve manje drva. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene