Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kukci napadaju

Najezda u Slavoniji: U voćnjaku ga ubolo šest stršljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Slavoniji je sve više stršljena, a mnogi su zatražili liječničku pomoć.

U tjedan dana u Novoj Gradišci hospitalizirano je osam odraslih i četvero djece zbog tegoba koje su uzrokovali ubodi stršljeni. U Slavonskom Brodu bilo je 20 intervencija zbog uboda stršljenova, piše 24 sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste zabrinutost U susjedstvu se pojavile opasne mušice: "Šire opake bolesti, a sve počinje plikovima" zmije - 4 NEMA OPASNOSTI ZA LJUDE Mnogi se ljudi boje zmija, a u Slavoniji je ovih dana - prava najezda: ''Ovdje se smotala, baš je bila velika. Nisam došla k sebi cijeli dan"

>> Užas: Mladić umro od uboda stršljena!

'To su strašni bolovi. Mene je u voćnjaku ubolo šest stršljena. Šesti ubod koji je bio u glavu bio je najbolniji. Imao sam osjećaj kao da mi je netko zario nož u glavu. Počelo mi se mutiti pred očima. Sjeo sam i, kada sam došao k sebi, nekako sam došao do kuće i legao', rekao je Drago Barunović iz Daranovaca kraj Požege nakon uboda stršljena.

Kada se nađete u blizini stršljenova najvažnije je ne mahati rukama jer onda oni reagiraju kao da ih napadate i uzvraćaju. Pokušajte ne piti iz limenke ili boce jer se vole uvući kroz otvore. Izbjegavajte žarke boje i intenzivne mirise. Ako ostavljate hranu vani, obavezno je pokrivajte. Ne dirajte njihova gnijezda, tad su izuzetno agresivni, a u gnijezdu ih može biti čak 700.

Ovu najezdu opasnih insekata mnogi vežu za urod voća koji je obilan, ali i zbog suše, jer pčele, ose, stršljeni u zamjenu za vodu piju voćni sok.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene