Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni cilj

Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz

Aktualno Galerija Nikola Miljenić - 4 Nikola Miljenić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Miljenić - 3 Nikola Miljenić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Miljenić - 2 Nikola Miljenić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikola Miljenić - 1 Galerija 1/4 >>
Još jedan sportski uspjeh u Hrvatskoj – Nikola Miljenić, trenutačno najbolji hrvatski plivač, je u malom bazenu za manje od 47 sekundi otplivao 100 metara. Posljednji Hrvat koji je to uspio bio je Duje Draganja i to prije zabrane nošenja kostima. Nikola želi na Olimpijske igre u Pariz, a reporterki Sari Duvnjak otkrio je kako to misli ostvariti.

Nova sezona Nikoli Miljeniću je, osim sjajnih rezultata, donijela mjesto među velikanima hrvatskog sporta.

"Prvi put u 14 godina sam ispod 47 sekundi otplivao 100 metara slobodno u malom bazenu", rekao je reporterki Dnevnika Nove TV Sari Duvnjak.

O značaju ovog rezultata govori činjenica da u Hrvatskoj, nakon što je uvedena zabrana nošenja dugih kostima, još od 2009. godine to još nikome nije uspjelo.

Pročitajte i ovo Papa Franjo na audijenciji Iz Vatikana Papa Franjo objavio kakvo mu je zdravstveno stanje: "Još uvijek sam živ"

U svemu su mu velik oslonac obitelj i njegov trener Domagoj Zajec, koji je svjestan da ih čeka još puno posla.

"Imamo sad puno natjecanja koja nam predstoje. Sve nam je to važno, sve je to dio nekakvog puta tako da kažem. Nama je najvažnije da do kraja šestog mjeseca ispliva normu za olimpijadu. To nam je ono glavni cilj", rekao je Zajec.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov Poručio na godišnjem skupu Lavrov opleo po OESS-u: "Organizacija je na rubu ponora, pretvara se u privjesak NATO-a i EU-a"

Nikola trenutačno drži status najboljeg plivača u Hrvatskoj..

"To je na granici polufinala europskog, svjetskog prvenstva i mislim da je to stvarno rezultat koji je na jedan sitni koračić do medalje", rekao je.

Više o njegovim sportskim uspjesima možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene