455813
455813
455813
455813
455813

Najbolji amaterski zborovi i instrumentalni ansambli na Festivalu glazbe Zagreb 2016.

  • , 03.11.2016., 13:01
  • Autor:
  • komentara

Svečanim koncertom u dvorani Muzičke akademije danas s početkom u 20 sati počinje ovogodišnji Festival glazbe Zagreb 2016.

 
 
 
 
Foto: Press
Foto: Press

U programu će nastupiti ponajbolji amaterski zborovi i instrumentalni ansambli, a uz koncertni program ove godine organizirano je i Natjecanje zborova i vokalnih sastava koje će se održati 5. studenoga u Lisinskom.

Na prvom koncertu nastupit će Djevojački zbor Zvjezdice, Tamburaški orkestar Gaj, Ansambl za ranu glazbu Minstrel te Komorni zbor Ivan Filipović. Publika će tako imati priliku slušati djevojački zbor koji je u svojih više od 30 godina rada, postao najreprezentativniji predstavnik i simbol glazbenog Zagreba i Hrvatske, a koji od osnutka do danas vodi maestro Zdravko Šljivac. Nakon niza koncerta i gostovanja u zemlji i inozemstvu, zagrebačka publika moći će uživati i u izvedbi Komornog zbora Ivan Filipović koji se može pohvaliti i nastupom u Generalnoj Skupštini UN-a u New Yorku, koji je prošle godine održan u povodu obilježavanja 70. obljetnice osnivanja Ujedinjenih naroda.

Ljubitelji tambure također će na ovom koncertu doći na svoje jer će moći uživati u izvedbi orkestra "Gaj" koji se u svojoj bogatoj povijesti može podičiti s čak trinaest zlatnih plaketa „Tambura Paje Kolarića” osvojenih na Festivalima hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku. Na svečanom koncertu glazbom ćemo proći kroz vrijeme i to uz pratnju jedinstvenog Ansambla za ranu glazbu Minstrel.

Druga koncertna večer održat će se 4. studenoga u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Na ovom koncertu nastupit će Akademski harmonikaški orkestar Ivan Goran Kovačić, Akademski zbor Vladimir Prelog, Gospel ansambl Agape i klapa Cesarice. Koncert počinje u 20 sati, a posjetitelji će moći čuti kako zvuči jedan od najboljih akademskih zborova, gospel ansambala i orkestar koji 30 godina svojim sveukupnim radom uspješno razbija predrasudu o harmonici kao narodnjačkom instrumentu.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

U nastavku Festivala koji i ove godine organizira Centar za kulturu i informacije Maksimir održat će se Natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava, a na dva koncerta koja će se 5. studenog održati u Lisinskom publika će moći poslušti i najbolje hrvatske amaterske zborove i sastave.

Foto: Press


 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se