Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznajte uvjete!

Najam kvadrata za 20 kuna: Agencija zatrpana zahtjevima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najam kvadrata stana po 20 kuna zvuči kao bajka, čak i za hrvatske prilike.

Ne čudi stoga što je akcija ministarstva graditeljstva kojom se građanima nudi iznajmljivanje državnih stanova po povoljnim cijenama u samo tjedan dana polučila odlične rezultate. Najveći je interes za stanove u zagrebačkom naselju Sopnica Jelkovec.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Svemir Obilinović, načelnik Općine Nerežišće (Foto: Dnevnik.hr) Moralno upitno Načelnik na Braču vlasnik je POS-ova stana. Ljeti ga iznajmljuje turistima

Agencija za promet nekretnina zaprimila je 433 zahtjeva za 78 zagrebačkih stanova. Radi se o stanovima od 70 do 80 kvadrata pa je mjesečna najamnina po ovom modelu za tako velike stanove zaista povoljna - od 1.400 do 1.600 kuna.

Povoljno 28 stanova već je rezervirano što znači da će se u roku od 8 dana prvi podstanari već potpisati ugovore s agencijom, a kroz dva tjedna prvi će se podstanari useliti u svoje nove domove. Podsjetimo, projekt nudi i mogućnost da tko odluči otkupiti taj stan, da im onda taj najam ulazi i u ratu za otkup stana.

Stan u Sopnicama ima 2 spavaće sobe, dnevnu sobu, kupaonicu, zasebni wc i kuhinju. Sveukupno 78 četvornih metara što znači da je mjesečna najamnina 1.560 kuna. U tjedan dana Agencija za promet nekretninama zatrpana je zahtjevima. Zaprimili su čak 433. 'Ima svega i svačega - od samaca do velikih obitelji', kazao je Slavko Čukelj, direktor APN-a.

>> Željko Uhlir: 'Gradska uprava nije pokazala interes za POS'

Nitko nema prednost za najam. Najmoprimac samo mora biti državljanin Hrvatske, ne smije posjedovati nekretninu u Zagrebu i mora imati primanja u visini jedne trećine prosječne hrvatske plaće. Neke su zahtjeve ipak morali odbiti. 'Jedan najmoprimac pa podnese recimo 20 zahtjeva. Znači, ako ima uvjete za jedan stan on si odabere iz kataloga, normalno da će dobiti jedan stan. Stvarno nema potrebe da podnosi za 38 stanova', kazao je Čukelj.

Ministrica Taritaš najavila je da će stanova za najam na jesen biti još. 'Već sad razmišljamo, imamo nekakvu ideju što učiniti s projektom najma i od jeseni, evidentno će i projekt najma biti kao jedan od projekata koje ćemo pokrenuti', kazala je ministrica graditeljstva Anka Mrak - Taritaš.

Odlično ide,pohvalila se ministrica,i prodaja stanova po modelu pos plus. 'Dakle isto u roku od desetak dana je 100 zahtjeva u obradi. To ide malo sporije jer moraju dostaviti građevinske i uporabne dozvole. Interes je takav da tri telefona u APN-u kontinuirano rade', kazala je Mrak – Taritaš. Već su 23 stana rezervirana za najam i u njih će za dva tjedna stići prvi podstanari.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene