Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon obilne kiše

Zbog nabujale Raše proglašeno izvanredno stanje obrane od poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijeka Raša naglo je nabujala zbog obilne kiše koja je napadala u Istri. Na području mjerene postaje Most Potpićan proglašeno je izvanredno stanje obrane od poplave.

Ako imate snimke ili fotografije visokog vodostaja Raše, šaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali nipošto se ne izlažite opasnosti!

Pročitajte i ovo Poplavljena Ulica Domovinskog rata u Splitu - 6 Cestu prekrila voda FOTO Pogledajte potop u Splitu, prometnice pod vodom Obilna kiša u diljem Istre Problemi za građane FOTO/VIDEO Dio Istre pod vodom: Obilna kiša poplavila podrume, naselja, prometnice...

Zbog obilnih padalina na području Istre vodostaj rijeke Raše u utorak je naglo porastao. Na mjernoj postaji Most Potpićan vodostaj je kasno navečer dosegnuo 516 centimetara, a Hrvatske su vode ondje proglasile izvanredno stanje obrane od poplave.

>> Stiže oluja: Na Hvaru potopljene dvije brodice i nekoliko oštećeno

U porastu je bio i vodostaj na mjernoj postaji Most Raša, gdje su, prema informacijama Glasa Istre, u pripravnosti djelatnici Hrvatskih voda i Vodoprivrede kako bi u slučaju potrebe postavili zečje nasipe.

Riječ je o ekstremnim padalinama, a hidrometeorološki podaci i prognoza za noć dosta su nepovoljni pa su aktivirane sve službe', kazao je za Glas Istre voditelj labinske ispostave Hrvatskih voda Vitomir Skandul.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene