Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije neuobičajeno, ali...

Slijedi nagla promjena vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od sredine tjedna u gorju bi se moglo i zabijeliti.

Nije riječ o nekoj neobičnoj pojavi obzirom da je već polovica listopada, ali ipak se radi o jednoj dosta nagloj promjeni vremena koja će se najprije početi obilnom kišom u subotu navečer, zatim posvuda jakim vjetrom i na kraju nas čeka zahladnjenje, te u srijedu već možda i prvim snijegom.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj Stype: Nikola Vikić Topić, vrijeme - 7 Iznenadno nevrijeme Meteorolog objasnio zašto su pogriješili s prognozom: "Imate pravo ljutiti se na nas"

Još prije možda malo više od mjesec dana temperature su bile 30, ponegdje i 35 stupnjeva, a prva polovica rujna bila je iznad prosječno topla s gotovo ljetnim vremenom. Zatim se temperature polako spuštaju i to do ovog vikenda iza kojeg će jutra u kopnenim krajevima biti hladna s jedva kojim stupnjem iznad nule, a u srijedu bi s novim valom u gorju moglo biti i prvog snijega.

BIT ĆE JOŠ HLADNIJE

Osobito jaki grmljavinski pljuskovi bit će na jugu, na dubrovačkom području, gdje bi u 24 sata moglo pasti i više od 100 litara oborine po četvornom metru što je otprilike kiša koja padne tijekom cijelog listopada.

Na sjevernom dijelu zapuhat će bura s olujnim udarima, jak sjeverac u unutrašnjosti iza kojeg će biti posvuda biti hladnije. Još jedna promjena vremena čeka nas s utorka na srijedu, kad je uz kišu moguć i snijeg - zasada izgleda samo u gorju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene