Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nadolazećih izbora

NAFTA I PLIN NA ČEKANJU Projekt istraživanja i vađenja nafte 'nije propao, već je odgođen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan Vladin aktivno najavljivan i branjen projekt je - odgođen. U Banskim dvorima tvrde da projekt istraživanja te vađenja nafte i plina nije propao nego ne žele u vrijeme izbora donositi važne odluke.

U dijelu oporbe vesele se odgodi jer je, poručuju, projekt ionako bio nezakonit i netransparentan.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

'Ovo je početak tog perioda kada se pretvaramo energetsko čvorište i silu u najmanju ruku regije ako ne Europe', rekao je Ivan Vrdoljak, potpredsjednik Vlade.

Još je prošle godine najavljivao da ćemo imati najjeftiniji mogući plin, četiri milijarde novih investicija. Od male Norveške do ukidanja dozvola za istraživanje i odgode koncesijskih ugovora. Ministar gospodarstva, tvrdi, sve to zbog izbora.

'Investitori razumiju, ja sam s njima u komunikaciji i oni ne žele biti dio pretkampanjskih ili kampanjskih tema', objašnjava Vrdoljak. Vlada poručuje da projekt nije propao, nastavit će se nakon izbora.

S.O.S. za Jadran: 'Hrvatski političari moraju napustiti ulaganja u projekte 'prljave energije''

'Pa to nije neuspjeh, to je samo odgoda za poslije izbora. Ugovori se pripremaju, usklađuju, tu nam pomažu i različite institucije i DORH. To su ugovori koji sadrže negdje 500 do 1.000 stranica, znači izuzetno kompleksni i bolje je ne žuriti s tim', kaže Branko Grčić, potpredsjednik Vlade.

Iz HDZ-a ističu da je ovo samo još jedna potvrda da se Vlada ne zna nositi sa zahtjevnim projektima. 'I da je za ovu vladu uobičajeno da prvo u velikom stilu najavi velike projekte, a zatim na tim projektima doživi fijasko. Funkcioniraju po metodi pokušaja i pogreški', smatra Branko Bačić, saborski zastupnik HDZ-a.

Odgodom projekta zadovoljni su i u HDZ-u i ORAH-u. 'Hrvatska bi uprihodila samo između 14 i 35 posto prihoda od tih ugljikovodika i mi bi definitivno da je potpisan ugovor podnijeli kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u vladi', kazala je Mirela Holy, predsjednica ORAH-a.

Šefica agencije za ugljikovodike u medijima se šalila kako će se udati kad u Jadranu nađu naftu. Izbori su sada, čini se, odgodili i njezine planove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene