Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sad imamo dokaze'

Nadzorne kamere su svugdje oko nas pa i ovdje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorne kamere su svugdje oko nas. Čak i u Parku prirode Učka. Djelatnici tog parka ugradili su dvije nadzorne kamere koje su dokazale kako je Učka bogato stanište mnogih životinja.

Srna, jelen, medvjed samo su neke od životinja snimljene nadzornim šumskim kamerama na Učki. Dokaz da je priroda u tom dijelu Hrvatske itekako očuvana. 'Sad napokon imamo i snimke i znamo tko sve živi u našem parku. Tragovi su naravno postojali i prije, ovo nije ništa iznenadno samo što mi sada imamo i snimke svega toga', kaže biolog Dino Grozić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neobičan potez Zbog njih su propadali brakovi: Talijansko ministarstvo donijelo novu odluku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Kamere se redovito obilaze, a nove snimke stavljaju na društvene mreže. Samo saznanje da je šuma puna životinja izaziva efekt oduševljenje kod svih posjetitelja.

Ekipa Nove TV posjetila svjetsku medicinsku senzaciju podno Učke

Turisti za sada mogu uživati tek u susretu s konjima ili gledanju ptica. Mjesta gdje su smještene kamere i kuda prolaze životinje u Parku za sada ne odaju zbog mogućeg uznemiravanja.

'Imamo stručno vodstvo za nekakav bird watching za one koji su zaljubljenici u ptičji svijet', Sandra Vertel Pamić, stručni suradnik PP Učka.

Tko zna možda već uskoro na Učki osim gledanja ptica bude moguć i foto safari - promatranje velikih životinja poput ovih na snimci s pristojne udaljenosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene