Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcijana poskupljenje

'Nadležni su resori usvojili strategiju izgladnjivanja građana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatske udruge sindikata stigla je reakcija na poskupljenje hrane.

Predsjednik HUS-a, Ozren Matijašević  poslao je dopis u kojem upozorava da Vlada najavljuje poteze kojima postojeće negativne trendove može samo produbiti. 'Povećanje izvoznih i smanjenje uvoznih carina za prehrambene proizvode može dovesti samo do daljnje destimulacije i slabljenja domaće proizvodnje, daljnjeg produbljivanja trgovinskog deficita u RH i novog pogodovanja veletrgovcima i uvoznicima u čemu građani ove zemlje mogu očekivati samo viši trošak i nižu kvalitetu', objasnio je.

>> Matijašević: HUS će tražiti ukidanje Ustavnog suda

Matijašević smatra kako je žalosno da Ministarstvo poljoprivrede atmosferskim neprilikama još uvijek pristupa na način da država poljoprivrednicima praktički jamči povoljne uvijete te u slučaju njihova izostanka nadoknađuje štete. Dodao je kako spoj takvih 'slučajnih' okolnosti upropaštava enormni poljoprivredni potencijal Slavonije i drugih agrarnih regija.

'Građani Hrvatske pored navedenih nevolja imaju i tu da za razliku od svojih europskih susjeda 'igrom slučaja' plaćaju i najskuplji PDV na hranu . Sve ove okolnosti upućuju na zaključak da su nadležni resori negdje usvojili strategiju izgladnjivanja građana te da je provode s neviđenom ustrajnošću', napisao je Matijašević.

>> Matijašević: Neću na prosvjed, svježe su mi rane suludih etiketa 'kolega'

Pozvao je sve građane i proizvođače hrane da daljnje događaje i strateške odluke u ovom resoru ne prepuštaju poznatim hrvatskim slučajnostima.'Pod krinkom nespretnosti i neznanja vladajući nam spremaju novo opterećenje koje možemo izbjeći samo daljnjim zagovaranjem uvođenja privilegiranih stopa PDV-a za hranu i protivljenjem najavljenim carinskim mrežama', dodao je Matijašević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene