Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mismo slavlje u Zadru

Nadbiskup Puljić: Otkriti Božje lice u djetetu Isusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK), poručio je kako je tišina i šutnja koja pomaže ljudima otkriti Božje lice u djetetu Isusu danas potrebna kao zrak i voda.

Koncelebrirano misno slavlje na Božić je u zadarskoj katedrali Svete Stošije predvodio nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK), koji je poručio kako je tišina i šutnja koja pomaže ljudima otkriti Božje lice u djetetu Isusu danas potrebna kao zrak i voda.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile"

Božićnu propovijed nadbiskup Puljić završio je stihovima Gruberove himne 'Tiha noć, sveta noć. Ponoć je, spava sve, a samo Marija s Josipom bdi. Ova pjesma ima osobitu poruku i govori nam o tišini i šutnji koja pomaže ljudima otkriti Božje lice u djetetu Isusu. Takva nam je tišina potrebna danas kao zrak i voda. Neka nam sveto božićno vrijeme bude prigoda otkrivati ljepotu obiteljske tišine i radosne trenutke liturgijske mirnoće', istaknuo je nadbiskup Puljić.

U propovijedi je rekao kako danas slavimo otajstveni događaj koji se dogodio prije više do 2000 godina u malom gradu Betlehemu, u maloj Palestini – Božić. "Zahvaljujući Božjem utjelovljenju, postali smo miljenici Božji i to su anđeli navijestili: slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim", poručio je nadbiskup Puljić.

Milanović na misi u Polju: 'Želim svima zdravlja, a za sve ovo drugo ćemo se izboriti'

'Ovaj dan u našem lijepom hrvatskom jeziku zovemo Božić, Talijani ga nazivaju 'Natale' - rođendan, Englezi 'Christmas day' – Kristov dan. Koje li lijepe i jednostavne riječi Božić i nismo mogli ljepše izabrati - mali Bog, u velikom otajstvu' – dodao je mons. Puljić.

Na kraju propovijedi nadbiskup Puljić zaželio je svim vjernicma katolicima, ali i svima koji ga slave po Julijanskom kalendaru, čestit Božić – sveto porođenje Isusovo.

'Isus je po porođenju došao k nama u naše obitelji, On je jedini Spasitelj i Otkupitelj jučer, danas i uvijek. I nema imena u kojem se možemo spasiti osim u imenu Isusa Krista rođenog od Marije' – poručio je na kraju božićne mise msgr. Puljić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene