Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred 10.000 vjernika

Nadbiskup priznao ukazanje u Međugorju?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Svi smo došli u Međugorje da bismo na poseban način bili bliski Gospodinovoj Majci', rekao je u Međugorju pred više od 10.000 vjernika, bečki kardinal Schönborn.

'Došli smo ovamo jer znamo da je Gospodinova Majka nama blizu', rekao je nadbiskup, kardinal dr. Christoph Schönborn, predvodeći polnoćku u Međugorju na kojoj je više od 10.000 vjernika iz 20 zemalja svijeta u molitvi ušlo u novu, 2010. godinu, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Erika Valić, predsjednica Udruge Ruka Gašenje vatre Biskupi izdali priručnike kako ne zlostavljati djecu seksualno. Udruga nezadovoljna: "To nisu stvari koje se uče sada. Ili znate što je moral ili ne znate" Slika nije dostupna Zaradio pljesak Kad se biskup nije pojavio na polnoćki, vjernici su se prepali da je umro, a kad ono: "Nešto sam čalabrcnuo..."

Te riječi bečkog nadbiskupa, koji je i član Kongregacije za nauk vjere Svete Stolice, najvažniji su javno izrečeni pozitivan sud o Međugorju u posljednjih 29 godina otkako je šestero djece ustvrdilo da im se u Podbrdu ukazala Gospa. Službena Crkva nije dala konačni sud o međugorskom fenomenu, no Biskupska konferencija bivše Jugoslavije Zadarskom je izjavom 1991. godine ocijenila da se ne može govoriti o nadnaravnosti događanja.

Otada hodočasnici i vjernici čekaju novo 'službeno očitovanje'. Otkako traje taj fenomen, u to hercegovačko mjesto došlo je više desetina milijuna hodočasnika. Tijekom jednotjednog privatnog hodočašća u Međugorju kardinal Christoph Schönborn razgovarao je s vidiocima, a u pratnji jedne od njih, Marije Pavlović Lunetti, i vjernika iz Austrije obišao je mjesto gdje se Gospa prvi put ukazala 1981. godine, prenosi taj dnevni list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene