Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ispit zrelosti'

Nadbiskup Barišić: Izađimo na referendum i glasujmo 'za'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić i katedralni župnik Tomislav Ćubelić danas su na misi u splitskoj katedrali Sv. Duje pozvali vjernike da izađu 1. prosinca na referendum i zaokruže odgovor 'za' na pitanje jesu li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Nadbiskup Barišić je također svim župnicima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji uputio pismo u kojem ih poziva da potaknu vjernike da izađu na ovaj referendum i glasuju za.

'U nedjelju je ispit zrelosti. Potrebno je da izađemo odgovorno na referendum, kamo sreće da to bude odluka velikog postotka onih koji su Isusovi', istaknuo je nadbiskup Barišić obraćajući se vjernicima na kraju mise, a katedralni župnik Tomislav Ćubelić je rekao kako je 'puno onih koji su protiv i svi će izaći na referendum'.

Nadbiskup Barišić je kazao kako na pitanje koliko je 1+1 ima više odgovora, ali nisu svi točni. 'Netko će reći 'dva', netko će 'dvije', a točan odgovor je 'dvoje'', poručio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Internetski hit 'OVO je najskuplji 'copy paste' u povijesti!' Slika nije dostupna Referendum o braku Ovako je glasovala dijaspora

>> VIŠE O TEMI: Referendum o braku

U pismu župnicima Splitsko-makarske nadbiskupije, mons. Barišić naglašava kako je vrijeme Došašća i kršćanske duhovne priprave vrijeme 'našeg obraćenja i donošenja važnih odluka za bolji ljudski i vjernički život'. 'Naša zajednička odluka je i izlazak na referendum za svetost braka muškarca i žene u hrvatskom narodu', ističe nadbiskup u pismu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene