Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brža integraciju zapadnog Balkana

'Nadamo se da će Hrvatska uskoro postati članica EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija podupire ulazak Hrvatske i zemalja zapadnog Balkana u Europsku uniju, izjavio je šef talijanske diplomacije Franco Frattini, koji boravi u posjetu Mađarskoj, zemlji koja zauzima isto stajalište o tom pitanju.

‘Nadamo se da će Hrvatska uskoro postati članica Europske unije, ali i druge zemlje zapadnog Balkana treba potaknuti da krenu putem integracije’, rekao je Frattini na tiskovnoj konferenciji u Budimpešti, gdje se sastao s mađarskim kolegom Janosom Martonyijem. ‘U protivnom će se učvrstiti ekstremisti i nacionalizam’, dodao je talijanski ministar.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Upozorio predstavnike medija VIDEO Zelenski najavio rat na Balkanu: "Rusija će se pobrinuti da jedna zemlja zarati s drugom" Slika nije dostupna Sanader za "Die Presse": Hrvatska kao oslonac

Budimpešta 1. siječnja 2011. preuzima predsjedanje EU-om, a jedna od glavnih zadaća njezina predsjedanja bit će ubrzati integracijski proces zemalja zapadnog Balkana, koje su uglavnom nastale raspadom bivše Jugoslavije.

Hrvatska se nada članstvu u EU-u 2012. Od šest bivših jugoslavenskih republika - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije - samo je potonja članica EU-a. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene