Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv korupcije

Nacionalno vijeće traži veće ovlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Nacionalnog programa za suzbijanje korupcije zatražilo je od Odbora za Ustav i Poslovnik, koji je ovlašteni predlagatelj, da još tijekom ove sjednice Saboru predloži proširenje ovlasti Vijeća i tako mu omogući da bude aktivni sudionik u borbi protiv korupcije proširenjem ovlasti Vijeća, rekao je nakon sjednice predsjednik Vijeća Željko Jovanović.

Nacionalno vijeće odlučilo je da će sve sjednice biti otvorene za javnost a zatvorit će se samo iznimno, ako se radi o povjerljivim dokumentima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Slika nije dostupna Nacionalno vijeće za borbu protiv korupcije nikako da počne s radom

Sjednica Nacionalnog vijeća imala je za cilj ubrzati provedbu Strategije i Akcijskog plana u borbi protiv korupcije, koje je donio Hrvatski sabor, a u kojima je zacrtano da će u trećem kvartalu ove godine Nacionalno vijeće proširiti svoje ovlasti, kazao je Jovanović. 

Time će se omogućiti stvaranje stručne službe koja bi, kao logistička potpora, jamčila da Nacionalno vijeće uistinu nadzire realizaciju spomenute Strategije i da može aktivno predlagati mjere kako bi borba protiv korupcije bila uspješnija, rekao je Jovanović.

Stoga je Vijeće uputilo prijedlog Odboru za Ustav i Poslovnik, koji je ovlašteni predlagatelj, da još tijekom ove sjednice Saboru predloži izmjenu Odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća.

Na sjednici Nacionalnog vijeća će se do kraja godine naći predstavka bivšeg pomoćnika ravnatelja Carinske uprave Roberta Matijevića koja se tiče rada carinskih službi te šverca cigareta i nafte, najavio je Jovanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene