Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50 kuna od regresa

Policija prikuplja sredstva za liječenje djece iz Klaićeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni sindikat policije Ministarstva unutarnjih poslova objavio je u subotu navečer da pokreće inicijativu za prikupljanje novčanih sredstava za kupnju lijekova za djecu iz Klinike za dječje bolesti Zagreb koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma.

Potaknuti brojnim upitima i prijedlozima svojih članova, Nacionalni sindikat policije predlaže da se policijski dužnosnici i drugi djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova odreknu dijela svog regresa u iznosu od 50 kuna kako bi se sakupila sredstva za kupnju potrebnih lijekova.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Baby boom u Zagorju, ilustracija 18 beba u tjedan dana Baby boom u Zagorju: "Bila je plodna godina, malo smo se svi potrudili"

"Većina nas smo roditelji, bake ili djedovi te dirnuti prebacivanjem odgovornosti i odugovlačenjem resornih službi i zavoda zaduženih za nabavu prijeko potrebnih lijekova imamo želju odreći se dijela regresa u iznosu od 50 kuna", navodi sindikat u priopćenju.

Nacionalni sindikat policije stoga traži od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i njegovih suradnika da omoguće realizaciju te inicijative, te poziva druge sindikate i udruge, kao i ministre i saborske zastupnike da im se pridruže.

Osim toga, Nacionalni sindikat policije dodaje da će kao inicijator akcije doznačiti dio sredstava sa svog računa za nabavu lijekova za djecu iz Klaićeve bolnice.

U Klaićevoj bolnici u Zagrebu nalazi se sedmero djece koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma i kojima bi novoodobreni lijek zaštićenog imena 'Dinutuximab beta Apeiron' mogao povećati šanse za preživljenje za 10 do 20 posto. Međutim ta zdravstvena institucija nema potrebnih 10,5 milijuna kuna za nabavu tog lijeka.

Ministarstvo zdravstva osnovalo je povjerenstvo koje treba odlučiti kod koje djece je lijek indiciran, a kod koje nije, odnosno kod koje je očekivana korist u usporedbi sa rizikom i što će to značiti za pojedino dijete. Odluka povjerenstva očekuje se idući tjedan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene