Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trakavica se nastavlja

Gdje je trajno rješenje za VSOA-u? Milanović: "Banožić mora objasniti zašto neke prijedloge drži u ladici"

Aktualno Galerija VSOA - 1 VSOA - 1 Foto: DNEVNIK.hr VSOA - 2 VSOA - 2 Foto: DNEVNIK.hr VSOA - 3 VSOA - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 VSOA - 4 Galerija 1/4 >>
Jedna od glavnih tema u utorak je bila i nacionalna sigurnost i stanje u vojnoj sigurnosnoj obavještajnoj službi. Dogovor o privremenom rješenju je postignut. Ali, vrijeme za izbor novog čelnika VSOA-e i dalje curi.

"Pozivam predsjednika Republike na razgovor kod mene pa da malo razgovaramo o kandidatu ako ima nekih nejasnoća", rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Predsjednika se ovaj poziv nije dojmio.

"Sa mnom on ne. Mi nismo razina. On može razgovarati, ako ga premijer za to ovlasti, sa mojim savjetnikom. Ali, mora objasniti zašto neke prijedloge drži u ladici, a one koji mu odgovaraju pušta prema meni", kaže predsjednik Zoran Milanović.

Jedan takav jest onaj o brigadnom generali Miji Validžiću kao ravnatelju VSOA-e. Pet mjeseci predsjednik države ga nije potpisao.

Pročitajte i ovo Vozni park sanitetskog prijevoza Zadarske županije - 9 "ovo je prvi put" Još jedan slučaj s Paga: Morala se sama snalaziti za prijevoz na dijalizu - "Ne mogu vam poslati vozilo, nemam što"

"Ne vidim niti jedan razlog zašto nije potpisan taj prijedlog. Prijedlog koji je uistinu jako dobar", rekao je Banožić.

Trakavica se nastavlja, dogovor je, čini se, daleko. A predsjednik saborskog odbora za nacionalnu sigurnost, tvrdi da privremeno rješenje nije baš zakonito.

"Pa, gledajte, dal je to zakonito rješenje, zapravo nije, budimo iskreni, ali ako je to nekakav prvi korak prema nekom koncenzusu između premijera i predsjednika, ja ću ga pozdraviti", kaže Siniša Hajdaš Dončić.

Makar da bi privremeni ravnatelj potpisivao plaće i dnevnice. No, HDZ-ov Mario Kapulica uvjeren je u zakonitost procesa, napada kolegu iz Odbora.

"Impresioniran onime što je zadnje gledao, a nije pratio situaciju proteklih nekoliko dana, impresioniran dramatičnom obraćanjem naciji Zorana Milanovića čiji je on teklić, on je smatrao da je dužan zastupati ono što je tad izrečeno i tako braniti Zorana Milanovića", kazao je Mario Kapulica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mirni prosvjed Mučan slučaj iz Osijeka zgrozio javnost: ''Netko od građana bi trebao biti u Domu i paziti na djecu''

Saborska oporba, između ostalog, i zbog čelnika VSOA-e, inzistira na izvanrednoj sjednici Sabora.

"To nije rješenje. Ja ne znam kako su se preko noći dogovorili, ja se nadam da to nije samo zato da predsjednik ne bi morao sazvati izvanrednu sjednicu Sabora", rekao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Još jedna opcija je da premijer i predsjednik nakon dugo vremena, sjednu za isti stol, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene