Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele biti povezani

Načelnici korčulanskih općina protiv ukidanja brodskih linija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnici korčulanskih općina Vela Luke, Blata, Smokvice i Lastova uputili su pismo Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, u kojem se protive najavljenom ukidanju brodskih linija.

Načelnici korčulanskih općina Vela Luke, Blata, Smokvice te Lastova uputili su pismo Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture u kojem se protive najavljenom ukidanja nekih brodskih linija od 1. listopada ove godine.

Oni su protiv ukidanja dnevne linije broj 604, s polaskom iz Splita u 10:30 , izmjena i sada minimalne učestalosti linije 634 Orebić-Dominče, ukidanja noćne linije (u ponoć i 10 minuta) iz Korčule i iz Orebića (u ponoć i 30 minuta) te ukidanja pristajanja u sezoni u Prigradici na brzoj brodskoj liniji 9608 Korčula (Prigradica) Hvar-Split.

Također načelnici traže da se u razdoblju od 1. lipnja do 1. listopada uspostavi nova linija Lastovo-Korčula-Dubrovnik, koja bi na optimalan način konačno povezala općinu Lastovo sa županijskim središtem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Provjerite Čeka nas kaos! Zbog ogromnih radova ovog vikenda nema tramvaja u nekim dijelovima grada, ukidaju se četiri tramvajske linije Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija

>> Hvar razmatra tužbu protiv Jadrolinije: Trajekti ne voze dovoljno često

'Smatramo suvišnim argumentirati naš nebrojeno puta ponovljeni stav o broju pučanstva depopulaciji otoka, razvijenosti naših općina i otoka u cjelini kao i potrebama gospodarstva i stanovnika, koji unatoč svim problemima pokušava zadržati ovo malo stanovnika, a pogotovo mladih na otoku.

Razvijati turizam, gospodarstvo i poduzetništvo u uvjetima ovakvih cijena trajektnih karata i na kraju biti svjedok još i ukidanju pojedinih linija radi uštede minornih sredstava u državnom proračunu za nas je neprihvatljivo.

Držimo realnim da će do rješavanja problema prometne povezanosti Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom države ove trajektne linije biti realna prometna alternativa kako za stanovnike otoka Korčule tako i Dubrovačko-neretvanskoj županiji u cjelini. Ove trajektne linije, a naročito linija broj 604 Lastovo-Vela Luka-Split značajno će dobiti na važnosti u svjetlu skorašnjeg ulaska Hrvatske u EU', ističu u pismu načelnici općina Vela Luka, Blato, Smokvica i Lastovo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene