Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalba tužiteljstva stigla na sud

U idućih 48 sati odluka hoće li osumnjičeni u aferi Agrokor ostati na slobodi ili se vraćaju u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijski sud u Zagrebu stigla je žalba tužiteljstva na odluku o istražnom zatvoru za 14 osumnjičenih u aferi Agrokor.

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu na odluku da se 14 osumnjičenih iz afere Agrokor, dakle svi osim Ivice Todorića, mogu braniti sa slobode. Naime, sudac istrage Zoran Luburić je 18. listopada donio odluku prema kojoj nema osnova da 14 osumnjičenih ide u jednomjesečni istražni zatvor. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Moguće raspisivanje tjeralice Ministar o izručenju Ivice Todorića: ''Sve se radi u skladu s domaćim i europskim zakonodavstvom'' Slika nije dostupna Vlasnik jedne četvrtine Ivici Todoriću sud blokirao Kulmerove dvore, ne smije prodati svoj dio

Kako javlja reporterka Nove Tv Ivana Ivanda Rožić, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu već bi danas moglo raspravljati o žalbi tužiteljstva. Nakon što dobije žalbu, odluku treba donijeti u roku od 48 sati. Ako ju donese i danas, vjerojatno je neće objaviti dok ne bude napisana, odnosno do ponedjeljka.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda ima tri opcije. Prva je da potvrdi odluku suca istrage i da 14 osumnjičenih ostane na slobodi.

Druga je opcija da se dogodi potpuni obrat, da se ukine rješenje prvotnog suca istrage i da svi oni ponovno završe u istražnom zatvoru u Remetincu.

Treća je opcija da se predmet ponovno vrati na odlučivanje sucu istrage Zoranu Luburiću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene