Obavijesti Video Pretražite Navigacija
apel partijanerima

Na Zrću više od 20 intervencija dnevno: "Ne uzimajte drogu od bilo koga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa DNEVNIK.hr-a provela je nekoliko dana na najpopularnijoj party-destinaciji u Hrvatskoj. Naše novinarke družile su se s partijanerima, ali i medicinskim djelatnicima koji su posjetiteljima Zrća na raspolaganju cijeli dan.

Sezona ljetnih partija na Zrću u punom je jeku. 'Hrvatska Ibiza' svake godine privlači sve više mladih iz cijelog svijeta koji na Pag dolaze samo s jednim ciljem – da se dobro zabave. No, njihovi provodi nerijetko završe ozljedama, ali i pijanstvima koje zadaju glavobolje medicinskom timu. „Jučer je bilo dvadesetak intervencija. To je zapravo manje od prosjeka“, govore za DNEVNIK.hr medicinski djelatnici koji stoje na raspolaganju svim posjetiteljima Zrća tijekom cijelog dana.

Pročitajte i ovo Uhićeni Britanac - 3 Vraćao se s festivala Radio nered pa završio iza rešetaka: Britancu koji je pokušao otvoriti vrata na letu iz Zadra određen istražni zatvor Drama u avionu pod utjecajem opijata? VIDEO Drama na letu iz Zadra: Pokušao otvoriti vrata aviona

Alkohol, sunce i dehidracija kobna su kombinacija koja dovodi do potrebe za medicinskom pomoći. „Najčešće su to samo površinske rane, posjekotine i ozljede od padanja. Tu i tamo nađe se nešto ozbiljnije, ali to je sve dio našeg posla“, kažu. U pomoć uskaču i onima koji pretjeraju s pićem, ali i konzumacijom droge. "Dolaze i takvi na 'hlađenje' kod nas", ističu.

Za ozbiljnije situacije ipak im treba dodatna pomoć. Sve ono što ne mogu sami tretirati, šalju u Novalju, a najkritičnije slučajeve hitno prebacuju u Zadar gdje im se pruža adekvatna liječnička pomoć.

Mladim partijanerima savjetuju da uživaju u ljetnom odmoru i žele što manje medicinskih intervencija. A to je moguće jedino ako se pridržavaju njihovih savjeta. "Treba biti oprezan s konzumacijom alkohola po ovim vrućinama. I ne uzimajte drogu od bilo koga", zaključuju djelatnici hitne sa Zrća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene