Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog manjka prostora

Na Zagrebačkom velesajmu održana Skupština vjerovnika TŽV Gredelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu održana je Skupština vjerovnika za TŽV Gredelj.

Zbog manjka prostora na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Skupština vjerovnika održana je na Zagrebačkom velesajmu. Ukupan broj vjerovnika je 1921, a od toga su 1643 radnika. Ukupne najavljene tražbine iznose gotovo 900 milijuna eura, a od toga se 270 milijuna kuna odnosi na zaostale plaće radnicima. Ostala potraživanja odnose se na dobavljače i banke.

>> U suzama: 480 radnika dobilo otkaz, 970 ugovor na mjesec dana

Prema stečajnom zakonu, radnici se nalaze u prvom isplatnom razredu, dok se banke i dobavljači nalaze u drugom razredu. Stečajni upravitelj Pero Hrkač će vjerovnicima iznijeti stečajni plan kojeg oni mogu ili prihvatiti ili odbiti. O njihovoj odluci ovisi budućnost Gredelja.

Podsjetimo, početkom prošlog mjeseca Trgovački sud pokrenuo je stečaj u tvornici željezničkih vlakova Gredelj zbog više od pola milijarde kuna duga.

Pročitajte i ovo HUDI skupština - 3 održana godišnja skupština HUDI ima novog predsjednika i nove planove za digitalno izdavaštvo u Hrvatskoj Tuča u skupštini Kad situacija izmakne kontroli VIDEO Mislili ste da je u Saboru burno? Pogledajte makljažu u kosovskoj Skupštini

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene