Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pomogao im i poreznik

Na zabranjenim automatima zaradili više od 350 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među optuženima se našao i viši porezni inspektor za nadzor igara na sreću iz zagrebačkog područnog ureda

Zbog postavljanja nedozvoljenih automata za igre na sreću po zagrebačkim kafićima Uskok je podigao optužnicu protiv 20 ljudi, uključujući i jednog višeg poreznog inspektora, tereteći ih da su u godinu dana na tom ilegalnom poslu u sastavu zločinačkog udruženja zaradili više od 350 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

Unosan posao organizirala su dvojica muškaraca koja su u dogovoru s vlasnicima ili korisnicima zagrebačkih ugostiteljskih objekata, a bez odobrenja Ministarstva financija postavljali nedozvoljene automate, ali im i dojavljivali vrijeme porezno-policijskog nadzora.

Među optuženima se našao i viši porezni inspektor za nadzor igara na sreću iz zagrebačkog područnog ureda, koji je u više navrata organizatorima otkrivao podatke o planiranim porezno-policijskim nadzorima, o čemu su oni potom obavještavali vlasnike i voditelje ugostiteljskih objekata kako bi prije porezno-policijskog nadzora uklonili nedozvoljene automate za igre na sreću.

Četvrto i peto okrivljeni su pak po nalogu organizatora u više navrata iz skladišta prevozili nedozvoljene automate i postavljali ih u ugostiteljske objekte.

Okrivljene vlasnike i korisnike ugostiteljskih objekata posjećivali su organizatori ili njihovi pomoćnici, koji su preuzimali dio zarade od nedozvoljenih automata. Dvojac je tako, prema sumnjama Uskoka, za sebe i druge okrivljenike od studenoga 2013. do studenoga 2014. pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 366 tisuća kuna.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene