Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTEDNJA VODE

Vrijedan projekt na Visu mogao bi dati odgovor na pitanje: Kako sačuvati tekućinu koja život znači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tonino Picula, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, na otoku Visu predstavio je projekt "Water saving challenge". Cilj je očuvanje vode, kao i promicanje otoka. U projektu, u ulozi zemlje partnera, surađuje i Švedska.

U subotu i nedjelju će se na stručnim radionicama u Komiži razvijati različiti modeli štednje vode kojima se, pomoću inovativnih tehnoloških rješenja, pokušava smanjiti potrošnja. Jedno od pitanja na koje se želi dati odgovor je: Kako otoci mogu pomoći kopnu?

Pročitajte i ovo Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda Mađari vade periske na Visu KAZNE I DO 200.000 KUNA Nevjerojatan postupak Mađara, na Viru izvadili perisku: "Rekao sam im da ne smiju, ne trzaju!"

Na otoku Visu projekt "Water saving challenge" predstavio je Tonino Picula, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu. Taj je otok, kako kaže, odabrao jer je "jedan od hrvatskih otoka koji je puno napravio kada je u pitanju nadzor i korištenje voda".

"Odlučili smo se u Komiži održati trodnevnu konferenciju, koju bih mogao na neki način nazvati Inicijativom pet mora", rekao je Picula. Na konferenciji su se okupili predstavnici osam različitih otoka iz četiri europske zemlje. Picula je konferenciji nazvao "Inicijativom pet mora" jer će predstavnici pet otoka, kombinacijom svog iskustva, nastojati "pomoći drugima koji pate od oskudica vode", objasnio je Picula.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene