Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperartura slična

Na blagdan sunčano i vruće, ali kišobrane ipak nemojte ostaviti kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku u ponedjeljak, na blagdan Velike Gospe, očekuje pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme, no poslijepodne bi uz granicu sa Slovenijom moglo biti lokalnih pljuskova i grmljavina.

Kako se doznaje iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) u ponedjeljak ujutro je po kotlinama i uz rijeke moguća kratkotrajna magla.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija vjetrovito i oblačno DHMZ upalio alarme, vrijeme je opasno: "Budite spremni na poremećaje"

Poslijepodne i osobito navečer uz umjeren i jak razvoj oblaka u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, ponajprije uz granicu sa Slovenijom, mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar će biti slab, poslijepodne ponegdje do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, a danju zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura bit će između 10 i 16, na Jadranu od 18 do 23, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 32 stupnja Celzija.

Što se tiče sljedećeg tjedna prevladavat će sunčano, ali prema sredini tjedna malo manje toplo vrijeme. Lokalnih pljuskova bit će najviše u srijedu, a vjetar će uglavnom biti slab.

Na Jadranu povremenih grmljavinskih pljuskova bit će u utorak i to na sjevernom dijelu i eventualno u unutrašnjosti Dalmacije. Temperatura ostaje slična, a puhat će slab jugozapadni vjetar. (D.Š./A.B.T./Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene