Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek traje zima

Na Velebitu nanosi snijega veći od 4 metra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok je uz obalu skori dolazak proljeća vidljiv i šetnje na ugodnih petnaestak stupnjeva postaju dio svakodnevnog rituala, na Velebitu će se još neko vrijeme šumari boriti sa snijegom.

Do Zavižana gdje još ima 180 centimetara snijega, ne može se, jer na cesti su zapusi veći od četiri metra. 'Bilo je velikih šteta od ledoloma, a prave razmjere štete ćemo znat tek u proljeće', kaže Marin Vukelić iz Hrvatskih šuma. Tko bi rekao da nas samo još pet dana dijeli od proljeća. Prema Zavižanu se ne može čak ni s motornim sanjkama, jer smetovi snijega su na nekim mjestima visine 4 do 5 metara.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

Duboki snijeg stvorio je probleme i divljači koju se još dohranjuje. 'Medvjedi su se već, oni su prespavali svoj zimski san podigli su se, ima tragova zeca, srnećih tragova, koje prate vukovi', objašnjava Vukelić. Vukovi će još neko vrijeme koristiti duboki snijeg da bi lakše došli do plijena, a proljeće bi na Velebitu ove godine moglo kasniti i početi tek polovicom travnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene