Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deložacije iz četvrtog pokušaja

Na ulicu izbacili obitelj slikara Krupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj poznatog slikara Alfreda Krupe, nakon četiri pokušaja deložacije, danas je iz stana u kojem žive pedeset godina, izbačena na ulicu.

Epilog je to pravosudne trakavice koja traje punih deset godina, a sve zbog navodno neplaćenog kredita.
Obitelj tvrdi da je cijeli postupak protuzakonit, prozivaju suce za korupciju i kriminal, a s njihovim su slučajem upoznate hrvatske i europske pravne institucije. Ide silom, ako neće milom. Obitelj Krupa današnju deložaciju nije mogla zaustaviti. Deseteročlana obitelj sa dvoje djece i dvoje staraca, završila je na cesti. 'Policija je bez obzira na pravne dokumente izbacila moju sestru na silu', rekla je Margareta Krupa. Na ulici se nije dao otac i djed Krupa. Glavu obitelji, iznijela je hitna. 'Građani Hrvatske, svi do jednoga, umirite od straha', kazao je Alfred Krupa mlađi. Pravna sapunica je stara čitavo desetljeće! I to zbog kredita od 90 tisuća maraka. Krupe ga nisu podmirile, barem tako tvrdi banka, pa su im da naplate dugovanje, sjeli na stan od 160 kvadrata u neorenesansnoj palači.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jeziva priča iz Francuske Sina dvije godine ostavila samog u stanu, donosila mu samo hranu: "Redovno je dolazio u školu, uvijek nasmijan i čist" Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Smještaj za strane radnike? Službe na terenu, stanari zgrade u centru Zagreba nestpljivi: "Želimo što prije saznati o čemu se radi"

Iako kažu da duga nema, pravni je spor, tvrde, prepun rupa. Tražili su izuzeće svih sudaca koji su na sporu radili, a tvrde i da su korumpirani suci odigrali prljavu igru. 'Ovo što se sada radi, to je jedan inat sudaca karlovačkog suda', rekla je baka Krupa. Karlovački sud tvrdnje oštro odbija. 'Sud je tijekom postupka donosio rješenja, ona su sva pravomoćna i komentari o pravomoćnim rješenjima, nisu potrebna', rekla je Irena Šegavić sa Općinskog suda u Karlovacu. Slike i vrijedne umjetnine, ali i dječje igračke završile su u kamionu za selidbu. U njihov će stan nova vlasnica. Krupe kažu da ga je zapravo kupila za Hrvatsku gospodarsku komoru. Sve je to čisto kao suza, kažu u komori i priznaju da su stan kupili, ali od banke. Gdje će noćas očajna obitelj još ne znaju. Zašto banka ne želi otkriti pravo stanje dugovanja za kredit i ima li u cijeloj priči zakulisnih igara tek bi trebalo utvrditi. Krupe su pomoć tražile na apsolutno svim adresama, a pisao im nije nitko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene