Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo se telefonski informirala

Na suđenju Cviku svjedokinja opovrgnula prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno je suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku i Ivici Zulimu zbog prijetnja iz pritvora bivšoj Cvikovoj djevojci Petri Gugić.

Cvitanović i Zulim optuženi su da su iz pritvora, među ostalim i posredstvom osoba koje su im dolazile u posjet, prijetili bivšoj Cvitanovićevoj djevojci Petri Gugić da će nastradati ako ne promijeni prijašnji iskaz kojim Cvitanovića tereti za raspačavanje heroina na Korčuli i u drugim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traje iznošenje završnih riječi Dvojica iz Cvikove skupine izlaze iz pritvora, presuda u srijedu Slika nije dostupna Usluga od djevojke Snimke: Cvik od Birimiše tražio da pritisne MUP

Danas je svoj iskaz dala svjedokinja Marijana Ugrin, Zulimova sestra, koja zadnji put na raspravu nije došla zbog bolesti malodobnog djeteta. Na sudu je danas opovrgnula da je prenijela bilo čije prijetnje, ističući da je Petru Gugić samo nazvala kako bi je pitala neke pojedinosti u vezi sa zatvorom. Marijana Ugrin izjavila je sudskom vijeću kako joj je Petra Gugić rekla da bratu Ivici Zulimu kaže da na sebe preuzme kazneno djelo.

>> Odgođen početak suđenja Jakši Cvitanoviću i Ivici Zulimu

Zulim je na početku suđenja 25. ožujka ove godine rekao da mu je u posjet u pritvor dolazila sestra, ali je ustvrdio kako preko nje Petri Gugić nisu slane nikakve prijeteće poruke te da o tomu nije niti razgovarao s Cvitanovićem.

Jakša Cvitanović Cvik je prvooptuženi u slučaju tzv. 'korčulanske skupine' koju se tereti da je od početka 2003. do studenoga 2006. godine preprodajom droge protupravno stekla najmanje sedam milijuna kuna. Taj je postupak na splitskome Županijskom sudu privremeno prekinut zbog postupka u kojem se Cvitanovića skupa sa Zulimom tereti za prijetnje bivšoj djevojci Petri Gugić. Presuda u slučaju prijetnje očekuje u ponedjeljak u 12,30 sati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene