Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenje Josipa Boljkovca

'Na što je spao HDZ, kao da ih Boljkovac može spasiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin današnje uhićenje Josipa Boljkovca ocijenio je HDZ-ovim 'manevrom' kako bi stranka sebi digla rejting.

S tim u vezi prozvao je današnje članove HDZ-a koji su 1990. 'mirno stajali pred ministrom Boljkovcem i nisu ni glasa pustili o njegovoj partizanskoj prošlosti'. 'Na što je spao HDZ, kao da ih Boljkovac može spasiti', rekao je Kajin danas na tiskovnoj konferenciji. 'Ne mogu vjerovati da se Tuđman okruživao partizanskim ratnim zločincima koji su mu pomagali u stvaranju hrvatske države', te da je 'mjesto šefa policije povjerio komunističkome ratnom zločincu', rekao je.

Kajin je komentirajući anketu koja prognozira 90 mandata Kukuriku koaliciji, rekao kako ne treba pretjerivati, ali to bi bilo sjajno jer bi se Hrvatska mogla reformirati iz temelja. Time bi se, drži on, omogućile stvarne ustavne i gospodarske reforme i tada bi nova vlada zbog 'veličine' pobjede bila odgovornija od bilo koje do sada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ratni zločin protiv civilnog stanovništva MUP: Boljkovac odgovoran za ubojstvo 21 osobe Slika nije dostupna O uhićenju Boljkovca Kosor: Čudi me reakcija Mesića, Karamarko mu je bio najbolji suradnik

>> Boljkovcu određeno 30 dana pritvora

'Ovo su povijesni izbori, poput onih 1990., izbori za novu, odgovorniju te poštenu Hrvatsku', ocijenio je Kajin. 'Danas je Dušni dan, pa neka HDZ zapali svijeću za svoju i naše duše i neka se ne igra zadužnicama', poručio je. Kako je rekao, u političkoj antologiji morbidnosti nije zabilježen slučaj da članovi stranke osobnom imovinom jamče za opstanak osobnih sudbina vrha neke političke opcije.

'Nitko me neće uvjeriti da je osobna imovina jednog člana vlade 20 milijuna kuna, a da se to postiže bez utjecaja vlasti', rekao je Kajin. Dodao je kako oni koji su uz Ivu Sanadera ili Jadranku Kosor bili sukreatori politike HDZ-a moraju otići. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene