442746
442746
442746
442746
442746

Splitski Peristil dobio 'oči'

Sukladno planovima nadzora javnih površina, u petak su na splitskom carskom trgu Peristilu postavljene kamere za video-nadzor, koje će idućih dana biti u testnoj fazi, priopćili su iz gradske uprave.

 
 
 
 
Peristil, Split (Foto: Arhiva/Petar Galebov/Pixsell)
Peristil, Split (Foto: Arhiva/Petar Galebov/Pixsell)

U gradskoj upravi kažu kako je, s obzirom na statističke i druge sigurnosne pokazatelje splitsko-dalmatinske policije, a uvažavajući stav Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Splita, gradonačelnik Ivo Baldasar još 2014. pokrenuo projekt uvođenja sustava video nadzora javnih površina Grada Splita.

Temeljem Elaborata sigurnosne prosudbe javnih površina, Splitu je MUP-ovim rješenjem odobreno obavljanje poslova privatne zaštite na trinaest javnih površina. Radi se o Trumbićevoj obali, točnije Matejušci, potom ispred crkve sv. Frane, u Marmontovoj prema Tončićevoj ulici, na Trgu Gaje Bulata ispred kazališta, u Ulici Kralja Tomislava ispred ljekarne, ispred kavane Semafor kod Galerije umjetnina, Zlatnih vrata i spomenika Grguru Ninskom, u Hrvojevovoj ulici kod Strossmayerovog parka, na Peristilu, Rivi kod ulaza u Dioklecijanove podrume, potom kod spomenika dr. Franji Tuđmanu i na Narodnom trgu.

"Utvrđeno je da će se sustav video nadzora prvo uspostaviti na lokaciji Peristil. Rješenjem Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela u Splitu od 17. ožujka ove godine dobivena je suglasnost za postavljanje video nadzornog sustava na lokaciji Peristil, na zgradi na Peristilu autora Nevena Šegvića, u razini prvog kata, na JZ pročelju, i to PTZ kamerama s nosačem i tri fiksne kamere s pripadajućim montažnim materijalom i instalacijama. Grad će do trenutka stavljanja kamera u punu funkciju postaviti table s obavijesti da se radi o prostoru pod video nadzorom", stojiu priopćenju. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se