Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivo je more

FOTOGALERIJA Posljedice jakog grmljavinskog nevremena: Vjetar srušio stablo na autobus, potopljene rive u više gradova

Nevrijeme srušilo stablo na autobus u Bjelovaru
Nevrijeme srušilo stablo na autobus u Bjelovaru Bjelovar live
Aktualno Galerija Nevrijeme srušilo stablo na autobus u Bjelovaru Nevrijeme srušilo stablo na autobus u Bjelovaru Foto: Bjelovar live Jako jugo na moru i kiša poplavile ulice oko tržnice i rivu Jako jugo na moru i kiša poplavile ulice oko tržnice i rivu Foto: Goran Kovacic/Pixsell Jako jugo na moru i kiša poplavile ulice oko tržnice i rivu Jako jugo na moru i kiša poplavile ulice oko tržnice i rivu Foto: Goran Kovacic/Pixsell Jako jugo na moru i kiša poplavile ulice oko tržnice i rivu Jako jugo na moru i kiša poplavile ulice oko tržnice i rivu Foto: Goran Kovacic/Pixsell +4 Jako jugo na moru i kiša izazvale poplavu rive i ulica oko tržnice u Rijeci Galerija 1/9 >>
DHMZ je izdao upozorenje zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom i jakog vjetra.

U dijelove zemlje stiglo je jako grmljavinsko nevrijeme. More se prelijeva na više lokacija diljem zapadne Istre, javlja IstraMet.

More se izlilo u Rijeci, Rovinju, Vrsaru, Umagu i Fažani. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke Hinko Mance rekao je da središnja gradska tržnica uobičajeno poplavi za jakoga juga i visoke razine mora pa se očekuje povlačenje vode nakon smirivanja vremena.

U riječkom Art kvartu zbog niske razine područja, kao i slijevanja vode s prometnica, preventivno se postavljaju brane na objekte kao što je Dječja kuća, koji se nalaze na najnižim točkama, dodao je. Brane, odnosno veće s pijeskom, postavljaju se na još nekoliko lokacija, tj. kod poslovnih prostora u središtu grada, kako bi se spriječilo njihovo poplavljivanje.

Iz Komunalnog servisa Rovinj upozorili su građane da pripaze na svoja vozila i zatvorili parkiralište kako bi smanjili mogućnost štete. U Umagu su stradale i terase ugostiteljskih objekata smještene na rivi. Državna cesta DC75 između Novigrada i Poreča na mostu Antenal zatvorena je za sav promet zbog visoke razine mora.

  Pročitajte i ovo Gaza Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Teško bombardiranje Gaze: "Osjetit ćete naš gnjev!' Hamasovci poručili: "Spremni smo"

Snažno nevrijeme u Bjelovaru

Kratko, ali snažno nevrijeme s obilnom kišom i velikim udarima vjetra zahvatilo je područje Bjelovara u petak oko 13 sati, a vatrogasci su imali više intervencija u centru grada.

Županijski centar 112 u Bjelovaru primio je desetak poziva u vezi oštećenja autobusa, automobila te krovišta zgrada.

Dio Ulice Matice hrvatske bio je zatvoren jer je prijetila opasnost da padnu staklene stijene s nebodera, dok se na obližnjem autobusnom kolodvoru na autobus srušilo stablo, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe u Bjelovaru Davor Đalog.

Pogoršanje stiglo i do Zagreba 

Najavljeno pogoršanje vremena protutnjalo je i Zagrebom. Na snazi je narančasti meteoalarm za grmljavinsko nevrijeme i jak vjetar. 

Pročitajte i ovo Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev Rat na Bliskom istoku Medvedev poručio NATO-u: "Prijatelji, jeste li shvatili? Oružje predano Ukrajini koristi se protiv Izraela, bit će još gore"

Snažno nevrijeme je nešto iza 13 sati pogodilo Bjelovar. Uslijed jakog vjetra srušilo se stablo na parkirani autobus. Nema ozlijeđenih osoba.

DHMZ je izdao žuti meteoalarm za kopneni dio Hrvatske i unutrašnjost Dalmacije. Narančasto upozorenje na snazi je za Jadran, Gorski kotar i unutrašnjost Istre.

 

Poslijepodne se očekuje djelomično raskidanje naoblake pa će biti i čestih sunčanih razdoblja, najprije na zapadu. Bit će vjetrovito uz umjeren i na udare jak jugozapadnjak, a na moru i južni vjetar i jugo, mjestimice moguće olujni. Sredinom dana prolazno će zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak, potom vjetar u slabljenju.

Nevrijeme srušilo stablo na autobus u Bjelovaru Upozorenje DHMZ-a Foto: Screenshot

Vrijeme u subotu 

U subotu nas očekuje većinom sunčano vrijeme.

U noći će biti umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Danju većinom sunčano, uglavnom u gorju te na dijelu sjevernog Jadrana uz mogućnost za mjestimičnu kišu. Puhat će slab i umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 25 stupnjeva.

Nevrijeme srušilo stablo na autobus u Bjelovaru Prognoza DHMZ-a za subotu Foto: Screenshot

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene