Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon godinu i pol dana

Na slobodi: Kobak i Robić pušteni iz istražnog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda ukinulo je istražni zatvor bivšem predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Davorinu Kobaku i bivšoj direktorici tvrtke 'Agit' Biserke Robić.

Nakon godinu i pol pušteni su iz zatvora u Remetincu, gdje su od srpnja 2009. bili zbog optužaba za izvlačenje 3,7 milijuna eura iz HŽ-a, potvrdio je danas Kobakov odvjetnik Ivan Lovrić. Lovrić je izjavio da je zagrebački sud prošloga petka potvrdio odluku koju je istoga dana donio Ustavni sud, a kojom im je ukinut istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a sudsko izvanraspravno vijeće ukinulo im je zatim istražni zatvor i po točki po kojoj su pritvoreni zbog opasnosti od bijega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Donosimo snimku Sarićevog iskaza 'Kobak je rekao da će sve izgladiti s Kalmetom' Slika nije dostupna 'Spremili' 3,7 milijuna iz HŽ-a HŽ-ovci na sudu: Ne osjećamo se krivima!

>> Kobak: Nisam taknuo niti euro sa off shore računa

Izvijestio je i da je sud, kao mjeru osiguranja od bijega, Davorinu Kobaku i Biserki Robić privremeno oduzeo putovnice. Lovrić smatra da je sud takvu odluku trebao donijeti i prije jer njegov branjenik Kobak djelo nije mogao ponoviti budući da je odmah pošto mu je određen istražni zatvor dobio otkaz u HŽ-u, a kao obiteljski čovjek nije ni mislio bježati. 'Netko je konačno pročitao dokumentaciju od korica do korica i donio odluku kakvu je trebalo donijeti', izjavio je Lovrić.

Jedino Sarić priznao

USKOK-ovom optužnicom Kobaka se tereti da se s još troje suoptuženih - bivšom direktoricom HŽ-ove tvrtke 'Agit' Biserkom Robić i njezinim suradnikom u toj tvrtki Andrijom Sarićem te bivšim direktorom Željeznica Srbije Vladimirom Vasiljevićem - udružio kako bi zloporabom položaja i ovlasti iz HŽ-a izvukao 3,7 milijuna eura te za prikrivanje tog protuzakonito dobivenog novca. Optuženi su da su od 2003. do 2008. na temelju lažnih faktura novac prebacili na račune četiriju off-shore kompanija u Austriji i BiH te da su zadržali 3,2 milijuna eura.

Suđenje je na zagrebačkome Županijskom sudu počelo 11. siječnja ove godine, a na dosadašnja ročišta Kobaka i Robić policija je dovodila iz Remetinca, dok se Sarić i Vasiljević brane sa slobode. Lovrić je prošloga tjedna iznosio svoju obranu i odbacio optužbe koje mu se stavljaju na teret, a s iznošenjem obrane krajem mjeseca trebala bi početi i Robić. Od četvero optuženih jedino je Sarić priznao nedjelo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene