Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na sljedećem summitu NATO-a Hrvatska će dobiti pozivnicu za članstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će na summitu NATO-a sljedeće godine u Bukureštu dobiti pozivnicu za članstvo, izjavio je u petak na konferenciji za novinare predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader nakon razgovora s američkim podtajnikom za politička pitanja Nicholasom Burnsom.

"Hrvatska će na summitu u Bukureštu dobiti pozivnicu za NATO. To je jako dobra vijest", kazao je premijer Sanader dodajući da "NATO nije samo vojna organizacija već organizacija koja dijeli zajedničke vrijednosti s EU poput slobode, mira, demokracije i tržišnog gospodarstva."

Pročitajte i ovo NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj "Nepokolebljivi branitelj" Deseci tisuća vojnika uz rusku granicu, Moskva je bijesna: "NATO se sprema za mogući rat!" Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način"

Nicholas Burns kazao je da on ovdje predstavlja predsjednika Busha i državnu tajnicu Condoleezzu Rice te da je njegova nazočnost u Zagrebu snažna potpora Republici Hrvatskoj.

"SAD najsnažnije podupire članstvo Republike Hrvatske u NATO-u", kazao je Burns.

Burns je ocijenio da SAD i Hrvatska imaju "odlične odnose i da su snažni partneri" te da SAD "želi vidjeti Hrvatsku kao lidera u regiji".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene