Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprečna mišljenja

Na plaži Saharun pronašli četiri lešine dupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagađenje mora na plaži Saharun na Dugom Otoku ipak nije toliko strašno kako je isprva izgledalo.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!" Slika nije dostupna Užas Sramotno stanje "hrvatskih Havaja": Plaža Sakarun na Dugom otoku preplavljena je smećem

'Nikakva velika drama se ne događa. Nanošenje ovolike količine smeća uobičajeno je u ovo doba godine i za vrijeme snažne južine koja ovih dana puše. Mislim da se svo smeće koje se nalazi na Saharunu može smjestiti u jedan kontejner', rekao je načelnik općine Sali na Dugom Otoku Zoran Morović.

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Mirko Đinđić, koji nam je jučer rekao kako je smeća dosta više od uobičajenog i dalje stoji kod te tvrdnje. 'Smeća je definitivno bilo više nego je to uobičajeno. Nije moguće odrediti točnu količinu, a to sada nije toliko ni važno. Puno je važnije da se smeće, u dogovoru s Općinom Sali, počelo uklanjati i plaža bi za tri dana trebala biti čista', istaknuo je Đinđić.

>> Dugootočki biser, uvala Saharun, zatrpana smećem iz Albanije

Među smećem na Saharunu nalazilo se i nekoliko lešina dupina. Dva leša dupina koja su u Saharunu viđena jučer nestala su, a iz komunalnog odjela Općine Sali su nam potvrdili kako ih oni nisu uklonili te ostaje za vidjeti gdje su nastala. Jedan leš dupina pronađen je u uvali do plaže na Dugom Otoku. Ne zna se ni što je s četvrtim lešom dupina, a u petak bi na Saharun trebao doći i Tomislav Gomerčić iz Zavoda za biologiju Veterinarskog fakulteta iz Zagreba kako bi adekvatno zbrinuo lešine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene