Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMRZAVAJU SE I JOŠ TO PLAĆAJU

'Ovo je kaos!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kasne i po nekoliko sati, neudobni su, preskupi, nesigurni – ima li rješenja za HŽ?

Ekipa Provjerenog provela je nekoliko dana u vlakovima Hrvatskih željeznica, na najprometnijim relacijama i u vrijeme najvećih gužvi, tijekom odlazaka na posao i povratka kući. "Ovo je kaos", žale se putnici. ''Od Zagreba do Ivanić Grada inače putujem 40 minuta, no većinom se to rastegne i do 3 sata na istoj relaciji', rekla je jedna od putnica. Druga se požalila na preskupu mjesečnu kartu. 'Nakon Nove godine na mjesec ću za kartu izdavajati oko 600 kuna, a većina vlakova ni nema vozni red', rekla je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Predsjednik Uprave HŽ putničkog prijevoza svjestan je problema, ali upućuje sve putnike da svoje pritužbe pošalju nadležnoj službi. 'Putnici koji imaju pritužbe mogu se javiti našoj službi za reklamacije i svaka pritužba će biti razmotrena, i o svakoj pritužbi ćemo voditi računa u skladu sa Zakonom i važećim pravilnicima', rekao je Dražen Ratković.

Sasvim drugačije priče iz vlakova snimila je ekipa Provjerenog u Austriji. Njihove željeznice voze prosječnom brzinom od 100 kilometara na sat, u prosjeku kasne 5 minuta, a za dulja kašnjenja putnici imaju pravo na povrat novca. Primjerice, ako vlak kasni sat vremena, željeznice vraćaju 25 posto od cijene karte u jednom smjeru. Ako vlak kasni dva sata, povrat iznosi čak 50 posto od cijene karte.

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22:05!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene